Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazella Gazella İkonu da enkaz altında mı kaldı?

Hatayspor’un dağ ceylanı ikonu

Hatayspor’un dağ ceylanı ikonu unutuldu. Geçen yıl Hatayspor’un ikonu olarak tanıtılan ‘Gazelle Gazella’ dağ ceylanı görkemli bir tören ile tanıtılmıştı. Türkiye’de sadece Hatay’da yaşayan koruma altındaki “gazella gazella” türü Dağ ceylanı Hatayspor’un simgesi olmuştu. Geçen yıl aralık ayında tanıtılan ve bundan sonra Hatayspor’un ikonu olarak kullanılmasına karar verilen dağ ceylanı ikonu Hatayspor kulübü tarafından unutuldu.

Geçen yıl yapılan ikon tanıtım toplantısında Kulüp başkan vekili ve basın sözcüsü Mustafa Özat, tasarladıkları ikonun Hatay’ı temsil etmesini ve simgesi olmasını istediklerini belirtmişti Mustafa Özat gerçekleşen toplantıda; “Atakaş Hatayspor da Hatay’ın vazgeçilmezi. Bunları birleştiren ne vardı, hayatta kalma mücadelesi, Hatay halkı da hayatta kalmak için Türkiye’ye katılmak için canını başını vererek bu yola başvurmuştur. Atakaş Hatayspor’da asla pes etmeyen tıpkı ikonu gibi hayatta kalmak için uğraşıyor. Pes etmiyor, hızlı, atak ve ortama uyum sağlayarak hayatta kalmak için zekice davranıyor. Tıpkı Hatay halkının bu zor durumlarda olmasına rağmen ayakta kalma güdüsü gibi.” sözlerini sarf etmişti.

Hatay’da yaşanan deprem felaketinin ardından ise hayatta kalma mücadelesi daha da vurgulanarak şehri temsil eden futbol kulübünün bu simgesi ortadan kayboldu. Hatayspor’un yeni sezonda hiçbir yerde yer almayan ikonu o gün verilen anlamlı mesajların içerisinde sadece bir sözden ibaret olarak kaldı. Yaşanan felaketin ardından ortada daha güçlü bir simge olarak şehrin yeniden yapılanmasına vurgu yapması ve yeni oluşan şehrin ortamına ayak uydurmaya çalışan vatandaşlara bir simge olarak kalması gereken dağ ceylanı ikonun neden kullanılmadığı bilinmiyor. Pes etmemenin ön plana alınarak seçildiği söylenen gazella gazella dağ ceylanın 6 Şubat depremlerinin ardından vatandaşların Hatayspor ile pes etmemesi ve normal bir yaşama alıştığı günlerde bu ikonun statlarda ve Hatayspor’un formasında yer alması vatandaşlara umudu tekrar hatırlatabilirdi. Ancak pes etmemeyi ve hayatta kalmayı simgeleyen bu ikon tıpkı 6 Şubat depremlerinde bir şehrin yok oluşu gibi ortadan kayboldu ve bir daha kullanılmadı. (Yusuf Cemil Karaçay)