Gebe Eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı kamu ve özel hastanelerinin Gebe Bilgilendirme Sınıflarında görevli personele yönelik olarak “Gebe Bilgilendirme Sınıfı” eğitimi düzenlendi. Yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı kapsamında, Toplum Sağlığı Merkezlerinde ve doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası bakım hizmeti veren 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarında “Gebe Bilgilendirme Sınıflarında” gebelere eğitimler verildiği kaydedildi. […]

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı kamu ve özel hastanelerinin Gebe Bilgilendirme Sınıflarında görevli personele yönelik olarak “Gebe Bilgilendirme Sınıfı” eğitimi düzenlendi. Yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı kapsamında, Toplum Sağlığı Merkezlerinde ve doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası bakım hizmeti veren 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarında “Gebe Bilgilendirme Sınıflarında” gebelere eğitimler verildiği kaydedildi.
Bu kapsamda, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde İskenderun Devlet Hastanesi toplantı salonunda, 20-21 Şubat 2018 tarihlerinde ise Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonunda “Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitimi” düzenlendi. Eğitime; kamu hastaneleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve özel hastanelerde çalışan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlar, doktor, ebe/hemşire olmak üzere toplam 57 sağlık personeli katılım gösterdi. Bu eğitim ile tüm gebelerin doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgilendirilmeleri, bilinçli doğum yapmaları, anne ve baba adayları ile yakınlarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi konularında yeni rollerinin benimsetilmesi ve becerilerinin arttırılmasının amaçlandığı bildirildi.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu etkinliklerle ilgili açıklamasında, “Gebelik, gebelik dönemleri, gebelikte beslenme ve fiziksel aktivite, normal doğumun önemi ve anne bebek açısından faydaları, doğum ağrısıyla baş etme yöntemleri, lohusalık, yeni doğan bebeğin bakımı, aşıları ve beslenmesi, anne sütünün önemi, üreme sağlığı yöntemleri gibi konularda eğitimciler tarafından katılımcılara teorik ve pratik olarak sunumlar yapıldı” denildi.
İki ilçemizdeki bu eğitimler; Kadın Hastalıkları ve Doğum. Uzmanı Dr. Selin Tertemiz, Dr. Mehmet Döner, Diyetisyen Eda Ateş, Psikolog Ayça Öner ve Süleyman Ördek, Fizyoterapist İmran Göğebakan ve H. Demet Parlak Yıldız, Ebe Aynur Basık, Ebe Bade Yıldız ile Antakya ve İskenderun Üsem eğitimcileri tarafından verildi. Seminerlerin bitiminde de tüm katılımcı personele “Eğitim Belgesi” takdim edildi. -Selvi Günay-

  

Exit mobile version