Sanatçı-Yazar Metin Yılmaz, 3. şiir kitabını Saklı Ev’de tanıttı …
Sanatçı, Besteci, Yazar Metin Yılmaz, “Gece Hüzün Suları” adlı 3. şiir kitabının tanıtımını yaptı. Geçtiğimiz hafta sonunda, Saklı Ev Restaurantta düzenlenen geniş katılımlı toplantıda, Yılmaz, okurlarıyla bir araya geldi, beğeni gören yeni eserini görücüye çıkardı. Türkülerle harmanlanan kitap tanıtım etkinliğinde Yılmaz, halkın içinde ama bir adım ötesinde ve yönlendirebilendir düşüncesi ile yazmaya, yaşatmaya ve yaşamaya devam ettiğini söyledi, 3. Şiir Kitabı “Gece Hüzün Suları” ile bir kez daha dostlarının karşısında olmanın onurunu yaşadığını vurguladı ve şunları dile getirdi: “Duygu ve düşüncelerimi satırlara döktüğüm 3. Şiir Kitabım Gece Hüzün Sularındaki her biri benim için önemli olan şiirlerimi beğeneceğinizi ümit ediyorum. Bölgemizin simgesi ve ölümsüzlüğü ifade eden Defne ağacının yaprağı ile süslediğim şiir kitabıma göstermiş olduğunuz ilgi beni çok mutlu etmiştir.
Bütün sanatsal etkinliklerimde olduğu gibi beni yalnız bırakmayan siz değerli dostlarım başta olmak üzere, müziği ile programımıza eşlik eden sanatçı dostum Murat Yüksek, Programımızın sunucusu Gazeteci Mithat Öztürk’e ve programımıza ev sahipliği yapan Saklı Ev yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi. Sanatçı Metin Yılmaz’ın, Murat Yüksek eşliğinde seslendirmiş olduğu birbirinden güzel eserler konukların büyük beğenisini topladı. Müzik dinletisi sonrasında konukları ile tek tek ilgilenen sanatçı Metin Yılmaz, “Gece Hüzün Suları” adlı şiir kitabını imzalayarak katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.
Metin Yılmaz kimdir ?
Yılmaz’ın, kendi söylemiyle biyografisi şöyle: “1965 yılı Antakya doğumluyum. 1981 yılında lise yıllarında 12 Eylül’ün işkencehanelerinden ve cezaevlerinden nasibimi fazlasıyla aldım. Ulusal- yerel dergi ve gazetelerde şiir ve makalelerim yayımlandı. Şiir dalında 2 birincilik ödülü aldım. 30’dan fazla bestenin söz ve müziğine imza attım. Türkiye’nin bir dönemine ışık tutacağına inandığım uzun soluklu, bir yazın üzerinde çalışmalarımı sürdürüyorum. 1996 yılında ‘Güneşin Kızıyla Buluşmak’ adlı albümün Ezgi Müzik’ten, 1999 yılında da ‘Döneceğim’ adlı albümüm Ankara Müzik’ten yayımlandı. Halk ve protest müzik dalında yapmış 2 albümde de Türkiye’de ilk defa Marchel Khalifa’nın seslendirdiği İbrahim Şaker’in ‘Hılveyi’ adlı eserini anonim bir şarkı olan ‘Meryem Meryemti’ şarkılarını albümlerime taşıyıp, yorumladım. Sanatçı; halkın içinde ama bir adım ötesinde ve yönlendirebilendir düşüncesi ile yaşamıma devam ediyorum.”
Mehmet ÖZGÜN