Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa’nın lideri Türkiye

Eurostat’ın verilerine göre, Türkiye

Eurostat’ın verilerine göre, Türkiye nüfusunun en zengin yüzde 1’lik kesimi, milli gelirin yüzde 14,6’sına sahip. Bu oranla Türkiye, Avrupa’da en yüksek gelir dağılımı eşitsizliğine sahip ülke konumunda bulunuyor.

Nüfusun en zengin yüzde 1’lik kesiminin toplam gelirden aldığı pay, gelir dağılımı eşitsizliğinin önemli bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Türkiye, bu alanda yüzde 14,6’lik oranıyla Avrupa’da ilk sırada yer alırken, ikinci sırada bulunan Bulgaristan’ın oranı yüzde 7,4. Üçüncü sırada ise yüzde 7,1 ile Danimarka yer alıyor.

Gelir dağılımının en dengeli olduğu ülkeler arasında ise Slovakya, en düşük payla (yüzde 2,3) sonuncu. Estonya (yüzde 3) ve Romanya (yüzde 3,4) ise Slovakya’nın hemen ardından gelerek, gelir eşitsizliği konusunda daha az sorun yaşadıklarını gösteriyor.

Öte yandan, gelir dağılımının daha dengesiz olduğu tahmin edilen Rusya’da, en zengin yüzde 1’lik kesimin toplam gelirden aldığı payın Türkiye’den daha yüksek olduğu öngörülüyor. Ancak Eurostat verilerinde Rusya’ya ilişkin bir veri bulunmuyor.