Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç iklim aktivistlerinden grev çağrısı

20 Eylül Cumartesi günü

20 Eylül Cumartesi günü İstanbul Maçka Parkı’nda toplanacak olan genç iklim aktivistleri, “İklim İçin Gençlik (Youth for Climate)” Türkiye platformunun çağrısıyla bir araya gelerek iklim grevi yapacak. Gençler, basın mensuplarına hitaben yayınladıkları açık mektupta, iklim krizinin endişeleri ve gelecek korkusuyla nasıl yaşadıklarını anlattılar ve seslerini duyurmak için destek istediler.

“Hayal Kuramıyoruz, Endişeliyiz”

İklim aktivistleri, dünyanın giderek yaşanamaz bir hale geldiğini ve gelecek kuşaklar için büyük bir endişe duyduklarını belirttiler. “Gelecek ile ilgili hayallerimizi kuramıyoruz çünkü dünyamız giderek ısınıyor, iklim krizi şiddetleniyor ve tüm çağrılarımıza rağmen karar vericiler sessiz kalıyor” diyen gençler, çözüm alınmazsa krizin etkilerinin daha da ağır hissedileceğini vurguladı.

“Yanımızda Olmanızı İstiyoruz”

20 Eylül’de düzenlenecek iklim grevinde gençler, fosil yakıtlardan çıkış taleplerini ve COP29 öncesinde köklü iklim politikalarının önemini yineleyecek. Açık mektuplarında, basın mensuplarına “Bize bağ, bahçe, ev değil, yaşanabilir bir dünya bırakmanızı istiyoruz” çağrısında bulunarak, korkularını dile getirdiler ve bu grevde onların da yanlarında olmasını talep ettiler.

İklim grevi, Maçka Parkı’nda saat 18.00’de başlayacak. – Duygu Ertaş-