Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç İletişimciler Adana’da Sahaya Çıktı

Mersin Üniversitesi öğrencileri, Adana’da gerçekleştirdikleri saha ziyaretleriyle dezenformasyonla mücadelede deneyim kazandı.

Mersin Üniversitesi öğrencileri, Adana’da gerçekleştirdikleri saha ziyaretleriyle dezenformasyonla mücadelede deneyim

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirilen Üniversite Öğrenci Toplulukları ve İş Birliği Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dezenformasyonla Mücadele Kulübü öğrencileri Adana’da kapsamlı bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Bilgi ve Tecrübe Bir Araya Geldi

Öğr. Gör. Dr. Gülten Acar rehberliğinde yürütülen program, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız’ın makam ziyaretiyle başladı. Genç iletişimciler, bu ziyaret sırasında kamu kurumlarının dezenformasyonla mücadeledeki rolünü yerinde gözlemleme fırsatı buldu.

Ardından Adana İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ve Girişimcilik Merkezi’nde düzenlenen interaktif toplantıda, İletişim Uzmanı Emre Gök, Eğitim Uzmanı Yasemin Yıldırım, Uzman Abdülkadir Ak ve Uzman Muhammed Said Doğru sunumlar gerçekleştirdi. Toplantıda medya okuryazarlığı, dijital çağda doğru bilgiye erişim, Basın Kartı Yönetmeliği ve toplumsal farkındalık gibi konular ele alındı. Öğrenciler, fikir alışverişiyle zenginleşen bu buluşmada iletişim sektörüne dair önemli kazanımlar elde etti.

Medya Kurumları Sahasında Deneyim

Program kapsamında öğrenciler, Anadolu Ajansı (AA) Adana Bölge Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürlüğü, Sabah Gazetesi Adana Temsilciliği ve TRT Haber Adana Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyaretlerde muhabirlik süreçleri, staj ve iş imkânları, resmi ilan prosedürleri ve girişimcilik konularında bilgilendirmeler yapıldı. Genç iletişimciler, haberin mutfak aşamasından sahaya taşınan süreçleri yakından gözlemleme fırsatı buldu.


Gençlerden Teşekkür

Ziyaretlerin sonunda öğrenciler, organizasyonu gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Sahada kazandıkları deneyimlerle dezenformasyonla mücadelede daha donanımlı hale geldiklerini belirten gençler, mesleki vizyonlarını genişleterek çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.
Bu tür programlar, iletişim fakültesi öğrencilerinin mesleki gelişimine katkı sağlarken, kamu kurumlarıyla gençler arasında güçlü bir köprü kurulmasına da olanak tanıyor. Genç iletişimcilerin sahada attığı adımlar, geleceğin basın dünyasına umut veriyor.