Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Mimar adaylarının projeleri sergilenecek

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Defne Belediyesi Toplum Merkezi ve TMMOB Yerleşkesi” tasarımlarının yer aldığı Proje Sergisi, 10 Mart’ta ziyaretçilere açılıyor.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Defne Belediyesi

Hatay MUstaafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Hatay İl Koordinasyon Kurulu iş birliğinde hazırlanan Mimari Proje Sergisi, üniversite kampüsünde sanat ve mimarlık meraklılarıyla buluşacak.

İş birliği protokolü kapsamında Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Defne Belediyesi Toplum Merkezi ve TMMOB Yerleşkesi” projeleri sergide yer alacak. Öğrencilerin kentsel ihtiyaçlar ve toplumsal kullanım alanlarını dikkate alarak geliştirdiği mimari tasarımlar, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Serginin açılış töreni 10 Mart 2026 Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Etkinlik, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Merkezi Yemekhane Fuaye Alanı’nda düzenlenecek ve 13 Mart 2026 saat 16.00’ya kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin proje ve koordinatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Emir Çekmecelioğlu ile Arş. Gör. Ahmet Afşin Güçlü üstleniyor. Akademisyenler ve mimarlardan oluşan jüri üyelerinin katkılarıyla hazırlanan sergide, mimarlık öğrencilerinin özgün tasarım yaklaşımları ve kentsel vizyonları da ziyaretçilere aktarılacak.

Yetkililer, mimarlık ve şehir tasarımına ilgi duyan herkesi sergiyi ziyaret etmeye davet etti.