Genç sağlık liderleri

İl Sağlık Müdürlüğü’nün engellilere müzik-şiir etkinliği Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve MKÜ işbirliğinde, engellilerin müzik ve şiir etkinlileriyle genç sağlık liderleri oluşturabilecekleri ortaya konuldu. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün etkinlikle ilgili açıklaması şöyle: “Gönüllü Genç Sağlık Liderleri Projesi çerçevesinde düzenlemiş olduğumuz engellilere yönelik farkındalık çalışması kapsamında hazırlanan “Farklılıkları Tanıma ve Empati” temalı müzik ve şiir dinletisi […]

İl Sağlık Müdürlüğü’nün engellilere müzik-şiir etkinliği

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve MKÜ işbirliğinde, engellilerin müzik ve şiir etkinlileriyle genç sağlık liderleri oluşturabilecekleri ortaya konuldu. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün etkinlikle ilgili açıklaması şöyle:
“Gönüllü Genç Sağlık Liderleri Projesi çerçevesinde düzenlemiş olduğumuz engellilere yönelik farkındalık çalışması kapsamında hazırlanan “Farklılıkları Tanıma ve Empati” temalı müzik ve şiir dinletisi etkinliğiyle, engelli bireylerin, imkân verildiğinde neler başarabilecekleri konusunda toplumda farklı bir bakış açısı kazandırmak hedeflenmiştir. Ayrıca, engelli bireylerin hikâyesini insanlara aktararak, onların hayata farklı bir bakış açısıyla bakmalarını sağlayabilmek de bu hedefler arasındadır.”
Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu Amfi 2’de gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İl Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, şunları söyledi:
“Engelli lafını ben çok kullanmıyorum. Eskiden sakat, özürlü, çürük denilirdi. En son ise ‘ engelli’de karar kılındı. Ama aslında engelli değil, özel bireyler. Onların yapabildiğini yapamıyorsak, ben de engelli bireyim. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Çok yakın zamanda 13 şehidimiz oldu. Her gün bu haberleri duyuyoruz. Üzülüyoruz da, şehitlerimizin içinde gazilerimiz de var. Gazilerimiz de de birer engelli maalesef. Türkiye çapında baktığımız zaman, dünyada yüzde 10 civarında, Türkiye’de ise yüzde 12 gibi bir rakamdan bahsediliyor. Orana vurursanız, yaklaşık 8 milyon insan eder. Ama sadece onlar mı? Onlarla birlikte yaşayan beraber bu çileyi çeken insanları da düşünürseniz, epeyce bir insan grubu var Türkiye’de. Milyonlarca insan var bu şekilde.
Özellikle son yıllarda gerçekten iyi atılımlar yaptık. Onların da bu toplumun birer üyesi olduğunun farkına varıldı. Bir şeyler yapılması için çaba sarf edildi.”
Slayt gösterisi ve görme engelli Cafer Türkan tarafından “Hayata benim gözümle bakmak” konulu yazının okunmasının ardından, görme engelli sınıfı öğrencileri “Fil Diyeti” adlı müzikli tiyatroyu sahneledi ve müzik dinletisi ile etkinlik sona erdi.
-Mehmet Özgün-

Exit mobile version