Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençlik Bakanlığı burs/kredi başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden alınacak.
Bakan Bak, gençlere güvenli ve konforlu barınma imkanları sunmanın yanı sıra maddi destek sağlamak amacıyla burs/kredi başvurularını kabul etmeye başladıklarını belirtti. Bu yıl, yükseköğretim programına ilk defa girmeye hak kazanan öğrenciler, mevcut ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs/kredi başvurusu yapabilecek.
Burs/kredi başvurularının e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine dayanarak alınacağı ifade edildi. Öğrencilerin, e-Devlet’teki okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata bulunanların ise üniversitelerinin öğrenci işleri ile iletişime geçerek düzeltme talebinde bulunmaları gerekiyor.
Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumu bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Değerlendirme sonucunda mevzuata uygun bulunan öğrencilere burs veya öğrenim kredisi tahsis edilecek. Yanlış beyanatta bulunan öğrencilerin başvuruları ise geçersiz sayılacak.
Özel durumu bulunan öğrencilerin başvuruda belge göndermeleri gerekmiyor. Başvuru ekranında özel durum beyan eden öğrenciler arasında şehit ve gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, %40 ve üzerinde engelli olanlar ve milli sporcular yer alıyor. Bu öğrencilerin bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecek.
Başvuru sürecinde herhangi bir sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden yardım talep edebilecek.