Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençoğulları: Türk Milleti 27 Mayıs’ı Unutmayacak

Hatay’da, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde, AK Parti Hatay İl İnsan Hakları Başkanı Murat Gençoğulları, basın açıklaması yaparak darbenin Türk demokrasisine etkilerini değerlendirdi.

Hatay’da, 27 Mayıs 1960

Gençoğulları, açıklamasında darbenin Türk demokrasisine hançer sapladığını belirterek, “Türk demokrasisine ilk hançerin saplandığı toplum mühendisliğinin temelleri, Cumhuriyet döneminde gerçekleştirilen ilk darbe olan 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi ile atılmıştır. 27 Mayıs Darbesi, milli iradeden kopan bir zihniyetin ürünü olarak vicdanlara, hukuka, tarihe ve insanlığa silinmez bir leke bırakmıştır.” ifadelerini kullandı.
Dönemin tek partili CHP yönetimiyle girdikleri seçim yarışında rekor oyla iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının halkın taleplerine cevap verdiğini vurgulayan Gençoğulları, “Milletimizin milli ve manevi değerlerini Anadolu’dan silmeye çalışan CHP iktidarının anti-demokratik uygulamalarını izale etmiş, tek parti rejiminin en büyük ayıplarından “Türkçe Ezan” uygulamasını kaldırarak Anadolu’nun Ezan-ı Muhammedi’ye olan özlemini gidermişlerdir.” şeklinde konuştu.
Ayrıca, darbenin ardından gerçekleştirilen Yassıada Yargılamaları’na da değinen Gençoğulları, “Doğrudan millete savaş açan cuntacı zihniyet, demokratik yönetime anti-demokratik yöntemlerle el koyarak seçilmiş yöneticileri tutuklamış, tiyatrovari ‘Yassıada Yargılamaları’ ile masum insanları hukuk dışı şekilde idam etmiştir.” ifadelerini kullandı.
Son olarak, Türkiye’nin demokrasi mücadelesini örnek gösteren Gençoğulları, “Milletimiz vakur duruşuyla, millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını 15 Temmuz’da son kez bozmuş; Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde, 15 Temmuz’da demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir.” diyerek açıklamasını sonlandırdı. – İlyas Yiğit-