Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gıda Denetiminde 39 Milyon TL Ceza

Tarım ve Orman Bakanlığı,

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde ülke genelinde gıda işyerlerine yönelik kapsamlı denetimlerini tamamladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 7 bin 500’den fazla görevliyle toplam 56 bin 38 denetim gerçekleştirildi. Bu denetimler sonucunda 608 kişi ve işyerine 39 milyon 629 bin 334 TL tutarında idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 3 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
Bakan İbrahim Yumaklı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarladan sofraya kadar olan gıda süreçlerinin titizlikle kontrol edilerek güvenilir gıdanın vatandaşlara sunulmasının önemine vurgu yaptı. Yumaklı, “Piyasada haksız rekabetin önlenmesi için de çaba gösteriyoruz. 2023 yılında 1 milyon 300 bin gıda resmi kontrolü gerçekleştirdik ve bu kontrollerde 18 bin 948 işletmeye idari para cezası uyguladık” dedi.
Kurban Bayramı sürecinde denetimlerin artırıldığını belirten Bakan Yumaklı, özellikle şeker ve şekerli mamuller, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, tatlı üretim ve satış yerleri başta olmak üzere tüm gıda işletmelerine hassasiyetle yaklaşıldığını ifade etti.
Tüketicilerin herhangi bir gıda ile ilgili ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattı ya da 0501 174 0 174 numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı üzerinden iletebileceklerini belirten Yumaklı, “Tüketicilerimizin katılımı, denetim sürecinin etkinliğini artırıyor. Vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız” şeklinde konuştu. -Mehmet Durmaz-