Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göçmen Kimliğinde Örnek Oldular

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Hatay ve İstanbul’dan Almanya’ya göç eden Türk Bilim İnsanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin başarısından bahsetti, örnek gösterdi.

Hataylı Bilim İnsanı Uğur Şahin ve eşi Bilim İnsanı Özlem Türeci ile gündem olan ‘göçmen hikâyelerinin başarı rotası”, Avrupa Parlamentosu ve Alman Meclisi tarafından düzenlenen “Avrupa’da Göç ve İltica” konulu konferansta gündeme geldi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren Türk Bilim İnsanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin başarısı örnek gösterildi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, konferansın açılışındaki konuşmasına Türk bilim insanlarının başarısından bahsederek başladı.
Şahin’in, çok küçük yaşlarda Almanya’ya giden göçmenlerden olduğunu hatırlatan von der Leyen, Uğur Şahin’in, Kovid-19’a karşı aşıyı “rekor sürede geliştiren” BioNTech şirketinin kurucusu olduğunu söyledi. Göçmenlerin başarı hikayelerinin ve başarılı entegrasyon örneklerinin anlatılmasının önemine dikkati çeken von der Leyen, “Aslında bu örneklerden o kadar çok var ki. Üstelik birçoğu da bilinmiyor” dedi.
Uğur Şahin, 1965’te İskenderun’da doğduktan sonra, 4 yaşındayken annesiyle, Almanya’da Ford fabrikasında çalışan babasının yanına Köln’e göç etmiş, tıp eğitimi aldıktan sonra kanser çalışmalarında bulunmuştu. Şahin, 2019’da gerçekleştirdiği araştırmalardan dolayı Alman Kanser Toplumu tarafından ödüllendirilmişti. İstanbul’dan Almanya’ya göç eden doktor bir babanın kızı olan Türeci ise eşi Uğur Şahin ile eğitimini tamamladığı Homburg’daki Saarland Üniversitesinde tanışmıştı. Tamer Yazar