Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gölbaşı Gölü’nde Temizlik Seferberliği

Hatay’ın doğal güzelliklerinden Gölbaşı

Hatay’ın doğal güzelliklerinden Gölbaşı Gölü’nde, Dünya Temizlik Günü kapsamında kıyı ve dip temizliği etkinliği düzenlendi. Hatay Tabiatı Koruma Derneği’nin organize ettiği etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Kaymakamlık, İlçe Jandarma, İlçe Milli Eğitim ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları (STK) destek verdi.
Kırıkhan ilçesi sınırlarında yer alan Gölbaşı Gölü, “Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan” ve “Doğal Sit Alanı” statüsüne sahip olup, temizlik çalışmaları kapsamında göl kıyısında öğrenci ve STK temsilcileri tarafından atık toplandı. HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, İtfaiye ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı etkinlik boyunca personel ve ulaşım desteği sağladı. Gölün dibindeki atıklar ise HBB İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma ekipleri tarafından temizlendi.
Katılımcılara ulaşım hizmeti sunulurken, öğrencilere tişört, şapka, su, meyve suyu ve sandviç ikram edildi.
Gölün Hatay için özel bir sulak alan olduğunu belirten HBB Başkanı Mehmet Öntürk, “Gölbaşı Gölü ve il genelindeki tüm yaşam alanlarının korunması ve temiz tutulması için çalışmalarımız sürecek” dedi. Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç ise etkinliğe verdikleri destekten dolayı HBB Başkanı Öntürk ve ekiplere teşekkür etti.