Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görür: O bölgeye yerleşim uygun değil

Yer bilimci Prof. Dr.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı Kahramanmaraş fay etüt raporuna itiraz etti. Bakan Kurum, raporda yerleşime uygunluk durumlarının net olarak belirlendiğini belirtmişti.

Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Beni affedin sayın bakanım ama o zonda Hatay’dan Adıyaman’a kadar hiçbir yer yerleşime uygun değil,” ifadelerini kullandı. Görür, bölgenin bir levha sınırı olduğunu ve bu sınırın depremler ürettiğini vurguladı.

Yaklaşık 13,6 milyon yıldır bu fayların deprem ürettiğine dikkat çeken Görür, “En iyisi fay analizlerine devam edip bu sınırdaki evlere dikkat edelim,” dedi. Ayrıca, bölgedeki inşaatların özel planlama, mimari ve malzeme teknolojileri gerektirdiğini belirtti.

Görür, “Klasik bina yapamazsınız. İşini bilen özel insanlarla çalışmalısınız,” uyarısında bulundu. Aksi takdirde, bugünkü acıların gelecek nesillere aktarılacağını ifade etti.

Sevgi dolu bir şekilde, doğa koşullarının düzeltilmeyeceğini ve özgün inşaat çözümlerinin önemini vurguladı. -Volkan İcil*