Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güçlü bir Türkiye istiyoruz

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş, Halk Oylamasında niye

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş, Halk Oylamasında niye ‘Evet’ diyeceklerini Antakya’dan anlattı …

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş kentimize geldi, dün Büyük Antakya Oteli’nde düzenlediği toplantı ile de önümüzdeki Halk Oylamasında neden ‘Evet’ diyeceklerini ayrıntılarıyla anlattı.
AK Parti Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Okay ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de yer aldığı toplantıda, Genel Başkan Ecertaş, güçlü bir Türkiye istedikleri için, üst akılla yönetilen bir ülke istemedikleri için referandumda ‘Evet’ diyeceklerini söyledi.
Koalisyon dönemlerinin, iktidar sürelerinin çok kısa, enflasyonların çok daha yüksek, bütçe disiplinin çok daha bozuk, faiz oranların çok daha yüksek, ekonomisinin fazla büyümemiş, yabancı yatırımların iyice azaldığı, istihdamın ise arttırılamadığı dönemler olduğunu söyleyen Genel Başkan Ecertaş, istikrarsız, koalisyon dönemlerini bir daha görmek istemediklerini bildirdi ve güçlü bir Türkiye arzusu içinde oldukları yineledi.
Değişiklik maddelerinin iyi okunmasını özellikle isteyen Genel Başkan Ecertaş, yeni anayasa paketindeki, seçilme yaşını 18’e düşüren maddeye de değindi, gençlerin önünün mutlaka açılmasının gerekliliğini dile getirdi. AK Parti Gençlik Kolları olarak halk oylamasıyla ilgili 3 çalışmalarının olduğunu söyleyen Genel Başkan Ecertaş, AK Parti olarak 18-30 yaş arası 14,7 milyon genç seçmenin hepsinin ismine özel olarak hazırlanmış, Başbakanın mektubunun varlığından söz etti ve “Bu mektupları tek tek dağıtacağız. Evet diye bir gazetemiz var, bu konuyu daha iyi anlatmak için çıkardık. Bu gazetede eski, yeni madde, neresi değişmiş, neden değişmiş, hangi kazanımlar olacak hepsini anlatıyoruz. Bunu da veriyoruz kendilerine. Tek isteğimiz, maddelerin oku, kararını öyle ver, yalanlara kanma. Bunun dışında üniversite, mahalle ve sokaklarda genç kürsüler yapıyoruz. Gençleri davet ediyoruz. Bu sistemle ilgili soru sorulmasını istiyoruz” dedi.
16 Nisan’daki anayasa değişikliği halk oylamasını gençlere anlatmak için 60’a yakın ili gezdiklerini, üniversitelerin yüzde 75’ine gittiklerini, gençlerle buluştuklarını anlatan Genel Başkan Ecertaş, ana muhalefet partisinden bir siyasetçinin koalisyon döneminin kesinlikle istikrarı bozmadığı yönündeki söylemlerini eleştirdi ve şunları dile getirdi: “Çok inandırıcı konuşuyor, haklı olabilirler mi acaba diye dün verileri inceledim. Koalisyon sisteminin bu ülkeye istikrar getirdiğini öyle bir anlattılar ki kendimi sorgulama ihtiyacı hissettim. Baktım, 60 ile 80 arası hükümetlerin ortalama ömrü bir yıl. 71 muhtırası ile 80 darbesi arasında 9 ay. 1989-2002 arasında 13 yılda 11 farklı hükümet. 1950’den sonraki 66 yılda 16 ayda ortalama bir hükümet. İngiltere’de 50’den itibaren 15 başbakan, Almanya’da 24, ABD’de 17, Fransa’da 11, İtalya’da 41, Türkiye’de ise 60’dan itibaren 50 hükümet, 50 başbakan yaşamışız. Koalisyon dönemlerindeki verileri karşılaştırdığımızda rahatlıkla enflasyonlar çok daha yüksek, bütçe disiplini çok daha bozuk, faiz oranları çok daha yüksek, ekonomi daha fazla büyümemiş, doğrudan yabancı yatırımlar müthiş derecede azalmış, istihdam ise arttırılamadığını görüyoruz. Büyümeye baktığımızda koalisyon dönemlerinin ortalaması yüzde 3,9-4 gibi. Tek parti iktidarının olduğu 1950 yılından itibaren ortalaması 5,5. AK Parti iktidarı dönemlerinde 5,7’dir. Buradan düzeltme gönderiyorum. ‘Koalisyon dönemlerinde ülke daha fazla büyümüştür’ demesinin yalan olduğu burada apaçık ortada.”
Genel Başkan Ecertaş, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mehmet ÖZGÜN