Antakya – Gülderen TOKİ girişindeki ana kavşakta aylardır devam eden kanalizasyon sorunu, vatandaşları isyan ettirdi. Antakya Gazetesi WhatsApp İhbar Hattı’na ulaşan şikayetlerde, bölgedeki kanalizasyon hattından taşan atık suların yaklaşık 3-4 aydır yollara aktığı, buna rağmen hiçbir kurumun sorunu çözmek için adım atmadığı belirtildi.
Lağım sularının hem çevreye mikrop yaydığı hem de özellikle motosiklet sürücüleri için ciddi kazalara neden olduğu ifade edildi. Bir vatandaş, geçtiğimiz günlerde bir motosikletlinin gözü önünde kayarak yere savrulduğunu anlatarak, “Yazdık, söyledik, CİMER’e bile başvurduk ama kimsenin umurunda değil. Burası TOKİ’nin ilk etabı, Antakya’nın göbeği, böyle olmamalı,” dedi.

Kötü koku, hastalık riski ve trafik güvenliği gibi birçok sorunu aynı anda doğuran bu durum karşısında resmî kurumlardan henüz somut bir müdahale gelmiş değil. Mahalle sakinleri ise evlerde ishal vakalarının artmaya başladığını, çocukların risk altında olduğunu söylüyor.
Lağımın kaynağı, kavşakta bulunan bir direğin dibinden çıkan kanalizasyon hattı olarak belirtiliyor. Vatandaşlar, yaşanan bu durumun bir an önce çözülmesini, hem sağlık hem de trafik açısından ciddi sonuçlar doğurmadan yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

