Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gündem ‘Ekonomi’ ve ‘Ticaret’

Dış Ticarette Pazar Araştırması İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen

Dış Ticarette Pazar Araştırması

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ‘Dış Ticarette Pazar Araştırması’ başlıklı eğitim toplantısında bölgenin sanayici, KOBİ ve işletmeleri için önem arz eden konu başlıkları ele alındı, konunun uzmanları ise bilgiyi ilk elden paylaştı.

Bölge ekonomisine ve üretici sektörlere yönelik bilgilendirme çalışmalarına ara vermeden devam eden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) önemli bir eğitim çalışmasına daha imza attı, Dış Ticarette Pazar Araştırması’ başlığında konunun uzmanlarını İTSO üyeleri ile buluşturdu.
İTSO’da düzenlenen eğitim toplantısında, Control Gümrük Müşavirliği Genel Müdürü ve Dış Ticaret Uzmanı Umut Naci ve Dış Ticaret Uzmanı Kemal Kimyonok tarafından sine vizyon destekli olarak katılımcılara bilgi verildi.
-FİRMALARA TAVSİYELER-
Toplantıda konuşan isimlerden biri olan Control Gümrük Müşavirliği Genel Müdürü ve Dış Ticaret Uzmanı Umut Naci, dış ticarette en büyük maliyetin ‘zaman birimi’ olduğuna dikkat çekerek, “Dış Pazar araştırmasında, rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı günümüz dünyasında işletmelerin başarılı olmalarının bir yolu da ihracattır. Ancak müşteri sayısının sınırlı, ürün ve firma sayısının neredeyse sonsuz olduğu uluslararası pazarlarda başarılı olmak ve yoğun rekabete karşı ihracatı gerçekleştirmek için, ürün ve pazarlama odaklı çalışmak, pazar araştırması yapmak önem taşımaktadır. Firmaların, ihracata yönelik pazarlama stratejilerini oluşturması için pazar araştırması yapmaları, pazar bilgileri, pazarla ilişkiler, hedef pazardaki alıcılar, tedarikçiler, fiyatlar, ticari düzenlemeler ve iş mevzuatı konusundaki bilgi birikimlerini arttırmaları gerekmektedir ” dedi.
-SAYI ÇOK, AMA!-
Ülke genelinde ihracat yapan firma sayısının 52 binin üzerinde olduğuna dikkat çeken Dış Ticaret Uzmanı Umut Naci ise gerçekleşen eğitimde şu bilgilere yer verdi:
“Ülkemizde firma sayısı fazla olmasına rağmen, 8.817 firma yılda 1 milyon doların üstünde ihracat gerçekleştirmektedir. İhracatı, az ve düzenli olmayan firmaların ihracat potansiyellerini arttırmak, bir yandan da ihracat yapmayan imalatçı firmalarımızı ihracat yapar hale getirmek, ülkemiz ihracat politikasının hedeflerinden biridir. Ülkemizdeki ihracat yapamayan firmaların ihracata yönlendirilmesi ve ihracatçı firmaların ihracatlarının arttırılması, pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi ve etkin bir şekilde desteklenmeleri ile mümkün olacaktır. Dış ticarette etkin olabilmek için; satış ve karları arttırmak, dünya pazarlarından pay alabilmek, iç pazara olan bağımlılığı azaltmak için firmalarımızın dış pazarlara açılarak pazarlama gücünü arttırmaları önem arz etmektedir.” -Tamer Yazar-