Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güneş Kreminin Yanlışları

Güneş koruyucu kremler güneşten

Güneş koruyucu kremler güneşten gelen zararı olan UV ışınlarını engelleyerek cilt üstünde koruyucu bir bariyer görevi görüyor. Ancak güneş kremleri doğru kullanılmadığında cilt için yararını kaybediyor.

Cilt sağlığını korumak için mutlaka cildinizi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumanız gerekir. Bunun içinde cilt tipinize uygun bir güneş kremini her mevsim cildinize uygulamalısınız. Ancak güneş kremi seçimi kadar güneş kreminin doğru uygulanması da büyük önem taşıyor. İşte uzmanların güneş kreminin doğru kullanımıyla ilgili söyledikleri;


YETERİNCE SÜRMEMEK
En yaygın hatalardan biri yeterli miktarda güneş kremi sürmemek. Cildinizin açıkta kalan tüm bölgelerini tamamen kaplayacak kadar kullandığınızdan emin olun.


BELİRLİ BÖLGELERİ ATLAMAK
Kulaklar, ense, dudaklar ve ayakların üst kısımları gibi belirli bölgeleri gözden kaçırmak kolaydır. Bu alanlar da güneş ışınlarından çok fazla etkilenir. Bu sebeple de açıkla kalan tüm alanlarda güneş kremi sürdüğünüzden emin olun.


ÖNCEDEN GÜNEŞ KREMİ SÜRMEMEK
Güneş kreminin cilde tam olarak emilmesi ve etkili koruma sağlaması için güneşe çıkmadan en az 15-20 dakika önce güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin.


TEKRARLAMAMAK
Güneş kremini gün içerisinde tekrar tekrar sürmeniz gerekir. Yüzüyorsanız ya da çok sık terliyorsanız güneş kreminizi belirli aralıklarla tekrar sürmeyi ihmal etmeyin. Uzmanlar genellikle güneş kremini iki saatte bir yenilenmesi gerektiğini öneriyor.


HER GÜN GÜNEŞ KREMİ KULLANIN
Genellikle herkes güneş kremini yaz aylarında kullanmayı tercih ediyor. Ancak her mevsim güneş kremi sürmeye ihtiyacınız var. Bulutlu günlerde bile güneş kreminizi ihmal etmeyin.