Güvenlik Önlemi Aldık!

Peki, açıklama da yapar mıyız? Antakya Dutdibi Mahallesi’nde bulunan İstiklal İlköğretim Okulu’nun yıkılmasının ardından boş kalan ve geride kalan molozlarla beraber terk edilen arsada derinliği 3-4 metreyi bulan çukurlar için en sonunda ‘önlem’ aldık! Ancak sürecin’belirsizliğine’ eklenmeyen açıklama noktasında duranlar tek bir şey soruyor… Depreme dayanıksız yapısı nedeniyle yıkıldı… Yerine yenisi yapılacaktı, ki öğrencileri de […]

Peki, açıklama da yapar mıyız?

Antakya Dutdibi Mahallesi’nde bulunan İstiklal İlköğretim Okulu’nun yıkılmasının ardından boş kalan ve geride kalan molozlarla beraber terk edilen arsada derinliği 3-4 metreyi bulan çukurlar için en sonunda ‘önlem’ aldık! Ancak sürecin’belirsizliğine’ eklenmeyen açıklama noktasında duranlar tek bir şey soruyor…

Depreme dayanıksız yapısı nedeniyle yıkıldı… Yerine yenisi yapılacaktı, ki öğrencileri de başka bir okula transfer edildi. Ancak, molozlarıyla muhafaza edilen arsanın farklı noktalarında yapılan sondajlar sonucunda, tarihi ve kültürel anlamda değeri olabilecek bazı şeyler bulunduğu ifade edildi! Bu konudaki süreci hangi kurumun koordine ettiği ise anlaşılamadı. Hatay Arkeoloji Müzesi de, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de şu ana kadar her hangi bir açıklama yapmadı. Alanda açılan ve derinliği 3-4 metreyi bulan ‘çukurların’ yarattığı tehlike ise uzun bir süre devam etti. Yapılan haberlerin ardından, dün itibariyle bu alan güvenli bir hale getirildi ve ‘sondaj yapılan alanın açık olan kısımları ‘demir tenteler’ yardımıyla kapatıldı.
-KONUŞMUYORUZ!-
Bahse konu Dutdibi Mahallesi İstiklal İlköğretim Okulu’nun son haline ekli hikâyede süreci yönlendiren kurumların sessizliği noktasında duranların merak ettiği tek bir şey var! Onu da ismini vermek istemeyen bir mahalleli dile getirsin…
“Uzun zamandır bu haldeydi. En sonunda kapattılar, biz de rahatladık. Aslında, keşke ne olsaydı, biliyor musunuz? Ne siz yazsaydınız ne de biz şikâyet eder durumda olmasaydık. Madem burada iş bitmedi ve bir şeyler arıyorlar, bugün yapmış oldukları şeyi keşke çok önceden yapsalardı. Çok mu zordu? Okulun boş arsasına çıkan 3 aralığa bu demir tenteleri yerleştirmek bu kadar zor muydu? Kimse ‘konuşmaya konuşmaya’ bu kurumlar da o kadar rahat bir kıvama gelmişler ki, demek yapmaları gerekeni ‘yapmaları’ için illa ki bizim bir gazeteye durumu anlatmamız gerekiyormuş. Aslında ‘nasıl oldu’ ya da ‘kim yaptı’ çok önemli değil! Önemli olan, çocuklarımız konusunda yaşadığımız tedirginlik sona erdi. Bu da yeter! Artık burada define mi ararlar, petrol mü ararlar, onlara kalmış!”
-YETER Mİ?-
Peki, vatandaşın ifadesinde yer alan o ‘bu da yeter’ kısmında durup da şunu soralım mı? Gerçekten de ‘yeter’ mi? Yaptık ve bitti mi? Peki, bu alanda ne yapılıyorsa, en azından ‘resmi bir açıklama’ yapılması ve durumun vatandaş ve kamuoyu nezdinde bilgi bazında paylaşılması gerekmiyor mu? En azından, bölgede hangi kurum çalışıyor ve kontrolü sağlıyorsa, bu alanda resmi ya da uyarıcı bir ‘TABELANIN’ olması gerekmiyor mu? Eski bir okul arsasında gerçekleştirilen çalışmanın ‘resmi’ ve ‘kurumsal’ bir kimliği varsa eğer, bunun dışarıya yansıtılması gerekmiyor mu?
Cevaplar adına ‘gerekiyor’ diyorsak eğer, eksiği gidermemiz ve ‘konuşmamız’ gerekiyor!  -Tamer Yazar-

Exit mobile version