Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güzelmansur memnun oldu

CHP Hatay Milletvekili Mehmet

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, kamudan iş alan, ancak dövizin aşırı artması nedeniyle işi yürütemez duruma gelen yükleniciler için çıkarılan tasfiye kararnamesinin uygulanmaması ile ilgili verdiği önergelerin sonuç vermiş olmasını görmekten memnun olduğunu bildirdi.
Milletvekili Mehmet Güzelmansur, konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na yönelttiği önergelerle, soruna dikkat çekilmesini sağlamıştı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan kararla, tasfiye talebi reddedilen ve iflasın eşeğine gelen müteahhitlerin bir nebze olsun rahatlayacaklarını belirten Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Anılan kararda özetle, fesih talebi reddedilen yükleniciler, süre uzatımı veya devir talebinde bulunabilecekler. Bu talebi, iş aldıkları idareye iletecekler. İlgili idare de, Bakanlık’tan uygun görüş almaksızın, talebe ilişkin kararı verecek” açıklamasında bulundu.
Güzelmansur, gelinen süreçle ilgili şunları söyledi:
“Bakanlığın kararı, tasfiye talebi reddedilen ve Ağustos 2018 öncesi piyasa koşullarıyla iş yapmaya devam etmek zorunda bırakılan on binlerce yüklenicinin rahat nefes almasını sağlayacak. Aynı zamanda, bu yüklenicilerle çalışan yüzbinlerce işçiyi ve ailesini de rahatlatacak. Eğer böyle bir karar alınmamış olsaydı, bu yükleniciler iflas edecek, çalışanları işsiz, aileleri aşsız kalacaktı. Sorunun çözümüne katkıda bulunmaktan ötürü memnunum. Her zaman da mağdurun sesi olmaya devam edeceğim.” -Selvi Günay-