Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güzelmansur, yasa teklifi verdi

Ölüm aylığı prim günü

Ölüm aylığı prim günü 1080 gün olsun

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, vefat eden memur ve esnafın dul eşlerine ve yetim çocuklarına ölüm aylığı bağlanması için gerekli olan prim gün sayısını 1800 günden (5 yıl) 1080 güne (3 yıl) indiren bir Kanun Teklifi hazırlayıp TBMM Başkanlığı’na verdi.
CHP’li Güzelmansur’un kanun teklifi ile beraber, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 32. maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinde değişiklik öngörülüyor. Söz konusu bentte, ölüm aylığı için gerekli olan 1800 günlük prim gün sayısı 1080’güne indiriliyor.
Milletvekili Mehmet Güzelmansur, yasa teklifi ile ilgili şu bilgiyi verdi:
“Yasa, 1800 günlük primi şart koştuğu için şu anda 1500 gün, hatta 1700 günün üstünde ödenmiş primi olduğu halde aylık bağlanmayan aileler var. Vefat ile telafisi olanaksız kayba uğrayan, çalışan eşin desteğinden yoksun kalan dul eş ve yetim çocuklara 5 yıllık prim şartı nedeniyle ölüm aylığı bağlanmaması, bu aileler için acıyı ve mağduriyeti katlayarak artırmaktadır. Ölüm aylığı için gerekli olan prim şartını 3 yıla indiren kanun teklifim ile binlerce mağdur eşin ve yetim çocuğun ölüm aylığıyla bir gelire kavuşturulması amaçlanmaktadır.” -Selvi Günay-