Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Habersiz Elektrik Kesintisi!

Hatay-İzmir Kardeşlik Çarşısı Harbiye

Hatay-İzmir Kardeşlik Çarşısı Harbiye Esenbulak Prefabrik Çarşısında, esnaf elektrik konusunda dert yandı. Çarşı esnafının kendilerine herhangi bir tebligat ya da bilgi verilmeden elektrikleri kesildi. Bu yaşanan kesintiden dolayı mağduriyet yaşayan esnaflar gazetemize açıklamalarda bulundu.
Çarşıda bulunan 60 iş yerinde bugün sabah saatlerinde elektrik kesintisi yaşandı. Mağdur olan esnaflar, kendilerine herhangi bir bilgi verilmeden elektriğin kesilmesine tepki gösterdi ve yetkililerden sorunun bir an önce çözülmesini talep etti.

Konuya dair açıklamalarda bulunan esnaflardan Hasan Şeker; ‘’Bu sabah iş yerimize geldiğimiz de birdenbire elektriğimiz kesildi. Bu konuda bize bir tebligat verilmedi. Elektrik sayacı takmamız için zorlamalar yapılıyor. Biz karşı değiliz ebetteki belli bir süre sonra elektrik sayaçları takılacak. Fakat bu işin böyle baskı yöntemi ile yapılmasına karşıyız. Biz elektriğin habersizce kesilmesine tepkiliyiz. Bu iş böyle olmayabilirdi biz devleti yanımızda hissetmek istiyorduk. Maalesef hissedemiyoruz. Bize verilen sözler böyle değildi. 2-3 sene burada elektriksiz kalabileceğimiz söylendi. Biz sayaç takarız ama bu iş usulüne uygun şekilde yapılmalı.’’ İfadelerinde bulundu.

Çarşıda esnaf olan Serap Altundağ ; “Elektriğin bir anda kesilmesi bizi mağdur etti. İş yerimi kapatmak zorunda kalacağım çünkü tartım ve buzdolabım çalışmıyor. Bizde sayacın takılmasına karşı değildik ama bize bir bilgi verilmesi gerekiyordu. Bize bir tebligat gelmedi. hiçbir uyarı gelmedi. Sadece sayaçların takılacağına dair bir şeyler konuşuldu ve bu havada kaldı. Biz vergimizi elektriğimizi daha önceden düzenli ödeyen esnaflardık. Hiçbir şeyimiz eksik değil şu ana kadar da vergi ödüyoruz. Sadece elektrik sıkıntısı var bizi böyle mağdur ettiler.”

Harbiye Mahalle Muhtarı İlker Aşkar, yaşanan mağduriyetle ilgili saat 11 civarı Esenbulak Çarşı esnafının kendisine ulaştıklarından sonra çarşıya geldiğini yetkili kurumlarla kaymakamlıkla Defne Belediye Başkanı ile görüştüğünü belirtti. Esenbulak Çarşı esnafına daha önceden tebligat verildiği yönünde bildirimde bulunduğunu belirten Muhtar Aşkar, sadece bu çarşıya değil bütün prefabrik çarşılarda uygulandığını belirtti. Muhtar İlker Aşkar buradaki esnafların kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını ifade ettiler. Orta bir iletişim sorunu olduğunu ifade eden Aşkar ortada büyük bir mağduriyet olduğunu ve bu mağduriyetin bir önce giderilmesi gerekiyor.’’ Dedi.

(Yusuf Cemil Karaçay)