Hatay’ın Antakya ilçesinde, bugün sabah saatlerinde Habibi Neccar Sosyal Tesisleri’nin üst kısmında orman yangını çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, alevlerin hızla yayıldığı bölgeye havadan ve karadan müdahale ediliyor.
İki Helikopterle Havadan Müdahale
Yangının başladığı bölgede alevlerin hızla yayılmasının ardından, Orman Genel Müdürlüğü’ne ait iki helikopter yangına havadan müdahale ediyor. Yangına müdahale eden ekipler, alevlerin geniş bir alana yayılmasını engellemeye çalışıyor. Yangının yayıldığı ormanlık alan, Antakya ilçesinin yüksek bölgelerinde yer alırken, yerleşim alanlarına yakın olmaması sevindirici bir durum olarak değerlendiriliyor.
Ekipler Zorlu Çalışmalarını Sürdürüyor
Yangına, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD ve diğer yerel kurtarma ekipleri tarafından karadan müdahale ediliyor. Ekipler, alevlerin kontrol altına alınması için yoğun bir çaba sarf ederken, yangının söndürülmesi amacıyla iş makineleri ve arazözler de olay bölgesine sevk edildi.
Yangının Çıkış Nedeni Belirsiz
Yangının çıkış nedeni hakkında yetkililerden şu an için net bir açıklama yapılmadı. Bölgede yapılan ilk incelemelerde, yangının aniden başladığı ve hızla yayıldığı bildirildi. Olayın, kuraklık ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle meydana gelmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Yangınla ilgili daha ayrıntılı bir inceleme yapılması bekleniyor.

