Bu yıl kayıtlarını güncelleyen ve ön kayıt yaptıran 1 milyon 799 bin 835 hacı adayının heyecanla beklediği 2026 yılı hac kuraları çekildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda, noter huzurunda ve bilgisayar ortamında yapılan kura çekimine hacı adayları ile yakınları da katıldı.
“Hac, Müslümanları vahdette buluşturan bir ibadet”
Hac ibadetinin İslam’ın beş temel şartından biri olduğunu hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Hac, müminlere zaman ve mekân bilinci kazandıran, aynı kıbleye yönelen milyonlarca Müslümanı vahdette buluşturan bir kardeşlik yolculuğudur.”
Arpaguş, Diyanet’in 45 yılı aşkın süredir hac organizasyonunu büyük bir titizlikle yürüttüğünü belirterek, vatandaşların ibadetlerini huzurla yerine getirebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.
“Bu yıl Türkiye kontenjanı 84 bin 942 kişi”
Arpaguş, Suudi Arabistan’ın bu yıl Türkiye’ye tanıdığı kontenjanın 84 bin 942 kişi olduğunu açıkladı.
Toplamda yaklaşık 1 milyon 800 bin vatandaşın kura çekimine katıldığını belirten Arpaguş, sonuçların bugün saat 20.00’den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenilebileceğini duyurdu.
Vatandaşları uyarıda da bulunan Arpaguş, hac vizesi dışında herhangi bir yöntemle kutsal topraklara gitmeye çalışılmaması gerektiğini vurguladı.

