Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankaragücü başkanına büyük tepki

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Ankara Eryaman Stadında 1-1 Biten Ankaragücü-Rizespor maçından sonra Hakem Halil Umut Meler’i yumruklaması ve bazı taraftarların tekmelemesine tepki çığ gibi.

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olayın sorumluları hakkında adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez. Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz! Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak  ise “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sporun ruhuna ve Türk futboluna asla yakışmayan bu görüntüleri sahalarımızda görmek istemiyoruz”dedi,
Süper Lig’de hakemler, Ankaragücü – Rizespor karşılaşmasında Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından maçlara çıkmama kararı aldı. Ligde önümüzdeki hafta atama yapılmayacak.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Halil Umut Meler’e yapılan saldırı sonrası olağanüstü toplantı kararı aldı.  Futbol kulüpleri, futbolcular ise yayınladıkları açıklamalarda olayı kınadı.Öte yandan Meler’i tekmeleyenlerden 2 kişinin gözaltına alındığı, Başkan Faruk Koca’nın ise hastaneye yattığı öğrenildi.

(Sami Gökçe)
.