Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haksızca Vurgun Kazanç

Depremzedeler, inanılmaz şekilde yüksek

Depremzedeler, inanılmaz şekilde yüksek gerçekleşen Hayat pahalılığının da kıskacında. Tarlada 3-4 lira olan Domates 20-25 liradan tezgahta satılırken, biber tarlada 3-4 lira,tezgahta 10-12 lira,.patlıcan 2-4 lira tarladan alınırken marketlerde satış fiyatı 10 lira ve üzeri..Tarlada 2 lira olan Karpuz 7 liraya,tarlada 10 lira olan kavun ise marketlerde 25 liraya satılıyor.

Bu örnekleri diğer meyve ve sebzeler üzerinden de çoğaltmak mümkün. Hatay’ın hemen her yerinde temel tüketim maddeleri meyve-sebze ile temizlik ürünleri başta olmak üzere marketlerdeki günlük tüketilen ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışları inanılır gibi değil. Kimi ürünlerde % 600-700’lere kadar çıkıyor Kiralık Ev alanındaki % 1000-1200 oranında gerçekleşen fiyat artışları nedeniyle depremzedeler barınabilecekleri mütevazi küçük ev bile kiralayamazken, günlük ihtiyaçları olan temel tüketim maddelerindeki haksız kazancın yol açtığı inanılmaz fiyat artışları nedeniyle de beli bükülmüş şekilde çaresizliğe düşmüş durumda..

Haberimize konu fotoğraflar hafta sonunda çekildi. Dörtyol ilçemiz-Özerli mahallesinde bulunan Reyhani manavındaki meyve-sebze fiyatları gösteren etiketler bir kampanyanın sonucu değil, gerçek değerini yansıtıyorBu esnaf da kazanıyor, başkaları da..

Peki burada yerli domates 3-4 lira, Bursa domatesi 2,9 lira iken, marketlerde yerli domates neden 25 lira, Bursa domatesi de neden 18-20 liradan satılıyor?Denetimler neden yapılmıyor ,dar gelirli yoksul halk neden vurgunculara karşı korunmuyor?