Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halil Umut Meler’e saldıran Faruk Koca’ya 13 yıl hapis talebi

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, hakem

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, hakem Halil Umut Meler’e saldıran eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca’nın üç suçlamadan toplam 13 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Olay, 11 Aralık 2023 tarihinde Eryaman Stadyumu’nda oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından gerçekleşti. Faruk Koca, Meler’e saldırarak tutuklandı, ancak 27 Aralık’ta tahliye edildi. Koca, kulüp tesisinde taraftarlar tarafından “kahraman” gibi karşılanırken, “Bu meselede acısını, acımı paylaşan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde bir açıklama yaptı.

İddianamede, Koca hakkında ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘yasak alanlara girme’ suçlamaları yer alırken, diğer sanıklar Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ve Osman Erkam Can için de benzer suçlamalar yöneltildi.

Savcı, duruşmada Koca’nın, diğer sanıklarla birlikte sahaya girip Meler’e “Seni öldüreceğim” diyerek tehditte bulunduğunu ve ardından hakemi yere düşürdüğünü belirtti. Diğer sanıkların da hakemin çeşitli yerlerine vurarak yaraladığı kaydedildi.

Savcı, Meler’in yüzündeki yaralanmanın orta derecede kemik kırığına yol açtığını ve sanıkların üzerine atılı suçları işlediklerinin sabit olduğunu ifade etti. İstenilen cezalar arasında Koca için:

Kasten yaralama: 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne
Tehdit: 6 aydan 2 yıla
Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a aykırılık: 3 aydan 1 yıla kadar hapis

Diğer sanıklar için benzer ceza talepleri bulunurken, sanıklara spor müsabakalarını seyirden men yasağı getirilmesi de talep edildi.

Sanık avukatları, mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme, bu talepleri kabul ederek duruşmayı 11 Kasım’a erteledi.