Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk eylem yaptı

Çekmece Su’suz Hatay /

Çekmece Su’suz

Hatay / Defne ilçesi Çekmece mahallesinde birçok yerde susuzluk devam ediyor.
Bölgedeki susuzluk üzerine bir grup önceki gün basın açıklaması yaptı. Konuşmacı Hizam Hasırcı yaptığı açıklamada; depremin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen halkı susuz bırakan Hatsu yönetimi ve HBB başkanını uyarmak istediklerini bildirdi ve şöyle devam etti:
“ Depremin ardından aylar geçmesine rağmen çekmece 144,145,146,147 . sokaklara hala su verilmemesini hangi vicdan ve evrensel ilkelerle açıklayacaksınız. Daha önce birçok kere yaptığımız basın açıklamaları sonrası söz veren Hatsu sözünü tutmamıştır. Dahası Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatsu’nun bu sözünü tutmama durumunu hiçbir şekilde sorun etmemiş olacak ki Sorun aylardır devam ediyor. Depremin ağır koşullarında yaşamaya çalışan halkımızın temiz suya ulaşamaması aynı zamanda bir insanlık suçudur. Televizyona her çıktığında Suriyelilerin Hatay’daki durumundan bahseden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Defne halkına bir Suriyeli kadar değer vermemektedir. 9 ay boyunca çözülmeyen bir sorunu yokmuş gibi görmek aynı zamanda halkla alay etmektir. Buradan Ayrıca CHP milletvekillerine il ve ilçe başkanlarına sesleniyoruz efsane başkanınız için her yere gidip reklamını yapıyorsunuz, fakat bir halkın suya kavuşması konusunda hiçbir adım atmıyorsunuz?
CHP ilçe il yönetimi ile milletvekilleri seçim derdine düşerek. Lütfü Savaş’ın etrafına mutluluk Çemberi örerek görevlerini yaptıklarını sanıyorlar. Oysa bir halk aylardır susuzum diye bağırıyor susuzum diye feryat ediyor ama kimsenin umurunda değil Hatay CHP milletvekillerine il ve ilçe başkanlarına sesleniyoruz sizin söyleyecek sözünüz mü yok yoksa Hatay Büyükşehir Belediye başkanından Korkuyor musunuz?
Yarın mahallelere gelip yerel seçim için o istediğinizde bunun açıklamasını nasıl yapacaksınız? iktidar tarafından yok sayılan bir halk yine kendi seçtikleri belediye başkanları tarafından yok sayılıyor bu daha da acı bir durum.
Defne halkı “artık yeter” diyor. 21.yüzyılda ilkel, halk düşmanı belediyecilik anlayışınız yüzünden halkımız en temel ihtiyaçlarını bile gidermekte zorlanmaktadır. Hijyen sorunundan dolayı bulaşıcı hastalıklar, uyuz vakaları ,sindirim sistemi hastalıkları ve boşaltım sistemi hastalıklarında artışlar meydana gelmiştir. Bunların baş sorumlusu bu halka temiz su sağlamakla görevli olan bu şehrin HBB Başkanı ve HATSU yetkilileridir. Dini bayramlarında kurbanını kesen halkımız su sorunu yüzünden zor durumda bırakılıyor. Alevi din adamlarıyla verdiğiniz pozlar, çektirdiğiniz fotoğraflar halka ettiğiniz zulmü maskeleyemeyecek. Halkımız sizlerin gerçek yüzünüzü artık görüyor.
Daha önce pek çok kez söyledik şimdi yine söylüyoruz, sizlerin lüks villalarınızda nasıl şarıl şarıl su akıyorsa halkımızın evlerinde de akacak.
-NE SİZİN ÇOCUKLARINIZ bu halkın çocuklarından daha değerli, ne de sizler sizi bu makamlara getiren halktan daha değerli değilsiniz.”
Basın açıklamasının son kısmında da başkan Lütfü Savaş’a adeta meydan okurcasına şu paylaşım yapıldı:
“SİZLERİ SON KEZ UYARIYORUZ NU SORUNU ÇÖZMEDİĞİNİZ TAKDİRDE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEK,DEFNE İLÇESİNDE YAPACAĞINIZ HER TOPLANTIDA SİZLERİN BU ZULMÜNÜZÜ YÜZÜNÜZE HAYKIRACAĞIZ.”  (Adil Yeşildağ)