Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Hamaney’in vefatı resmen duyuruldu: 40 günlük yas

İran devlet televizyonu tarafından yapılan resmi duyuruda, İran İslam Cumhuriyeti

İran devlet televizyonu tarafından yapılan resmi duyuruda, İran İslam Cumhuriyeti Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in hayatını kaybettiği açıklandı. Açıklamanın ardından İran genelinde 40 günlük ulusal yas ilan edildiği bildirildi.

Devlet televizyonunda yer alan açıklamada, Hamaney’in hayatını kaybettiği belirtilirken, İran yönetimi tarafından ülke genelinde yas sürecinin başlatıldığı ifade edildi. Resmi makamlar, yas kapsamında çeşitli törenlerin düzenleneceğini ve ülke genelinde anma programlarının gerçekleştirileceğini duyurdu.

40 Günlük ulusal yas ve resmi tatil kararı

İran hükümeti, Hamaney’in vefatının ardından ülke genelinde 40 günlük ulusal yas ilan edildiğini ve ayrıca 7 gün süreyle resmi tatil kararı alındığını açıkladı. Bu süreçte kamu kurumlarında ve resmi alanlarda yas uygulamalarının yürürlüğe gireceği belirtildi.

Devrim muhafızları’ndan açıklama

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hamaney’in hayatını kaybetmesinin ardından ülkenin birlik ve beraberlik içinde hareket edeceği vurgulandı. Açıklamada, Hamaney’in liderliğinin ve bıraktığı mirasın sürdürüleceği ifade edilirken, İran halkına birlik çağrısı yapıldı.

Ülke genelinde anma programları düzenlenecek

Hamaney’in vefatının ardından başkent Tahran başta olmak üzere birçok şehirde anma programlarının düzenlenmesi bekleniyor. Yetkililer, yas süresi boyunca ülke genelinde çeşitli resmi törenlerin gerçekleştirileceğini ve Hamaney’in hatırasının yaşatılacağını bildirdi.

İran’da alınan bu karar, ülke tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilirken, gelişmelerin uluslararası kamuoyu tarafından da yakından takip edildiği ifade ediliyor.