Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamas – İsrail çatışmasında binlerce insan öldü!

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayı’nın, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı” ismiyle başlattığı roket atışından sonra İsrail uçakları Gazze’ye yönelik bombardımanı sürüyor.

Hamas’ın saldırısında ilk belirlemelere göre 1590 İsrailli yaşamını yitirdi. İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 157’isi ağır toplam 2616 İsrailli de yaralandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in Hamas’a karşı “çok fazla güç kullanacağını” ifade ederken, ordunun saldırıya verdiği karşılığın “henüz yeni başladığını” söyledi. İsrail’in vereceği karşılığın, sivil ölümleri artırabileceğinden korkuluyor. Bölgede etkin olan İran Hamas’ın İsrail’e yönelik operasyonuna sessiz kalırken ABD bir savaş gemisini İsrail’e destek için Akdeniz’e gönderdi.

Türkiye tarafları sükunete davet ederken İstanbul, Ankara başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde Hüda-Par önderliğinde İsrail protesto edildi ve Filistin’e asker gönderilmesi talep edildi.

Can kaybı çok büyük

Gazze’yi bombardımana tutan  İsrail’in saldırılarında  belirlenebilen 143’ü çocuk, 105’i kadın olmak üzere 704 kişinin öldüğü, yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığı duyuruldu.

Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, İsrail saldırılarda bilinçli olarak olarak ambulansları hedef aldığını ve hava saldırıları nedeniyle Gazze’deki Beyt Hanun Hastanesi’nin hizmet dışı kaldığını açıkladı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail donanmasına ait hücum botlarının, Akdeniz kıyısındaki Gazze Şeridi’nin orta kesimlerini ve Han Yunus kenti sahilindeki yerleşim yerlerini denizden vurduğunu bildirdi. (aa)

Hamas'ın silahlı kanadı İsrail'e karşı “Aksa Tufanı operasyonunu” başlattı