Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hanımlar Lokali İptal mi?

Antakya Belediyesi eski Başkanı

Antakya Belediyesi eski Başkanı İsmail Kimyeci döneminde açılan ve her türlü sosyal aktivitenin yapıldığı HANIMLAR LOKALİ, işyerine dönüştürüldü, kiralama ihalesi de yapıldı. Hanımlar Lokali’nin üst kata taşınacağı bildirildi.

İşyerine dönüştürülerek kiralanan eski Hanımlar Lokali’nde, 1.5 yıl içinde uzmanı eliyle verilen aile danışmanlık hizmetleriyle 1558 çiftin aile bütünlüğü sağlandı, ayrılık sürecindeki aileler kurtarıldı, birleştirildi, yüzlerce yuvanın yıkılması önlendi.

Antakya Belediyesi’nde, eski Başkan İsmail Kimyeci döneminde oluşturulan Atatürk Caddesi Mahveli’deki Hanımlar Lokali’nin iptal edilerek kafe olarak özel işletmeye açılacağı bildirildi. Mevcut Hanımlar Lokali’nin de üst kata taşınacağı ifade edildi. Açıklamayı, Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz yaptı.
Yılmaz, Hanımlar Lokali’nde yeni düzenlemeye gittiklerini ve işyerine dönüştürülen yerin ihaleyle kiralandığını kaydetti. Yılmaz, Hanımlar Lokali’nin iptal edilip edilmeyeceği ile ilgili soruya cevaben de, “Üst kata taşıyacağız” açıklaması yaptı.
2017 yılı Nisan ayında eski Başkan İsmail Kimyeci döneminde oluşturulan Hanımlar Lokali’nin, günde 1000-1500 arasında kadına sosyal alanlarda hizmet verdiği kaydedildi. Üst kata taşınacağı öğrenilen Antakya Belediyesi Hanımlar Lokali; dinlenme yeri, çocuk oyun parkı, kuaför, spor salonu, eğitim, konferans alanı gibi hizmet alanlarıyla, kadınların ve özellikle yaşlıların uğrak noktası halindeydi.
-1,5 YILDA 212.000 KİŞİ GELDİ-
Mevcut yeri iptal edileceği öğrenilen Hanımlar Lokali’nden, 1,5 yıl içinde 212.000 kadının yararlandığı belirtildi.
Geçmiş dönem Lokal Sorumlusu Nazmiye Kumru, 2 yıl önce yaptığı açıklamada, açıldığı günden beri Antakya Belediyesi’nin en büyük hizmetlerinden biri olan Hanımlar Lokali’nde 1 buçuk yılda 212 bin kişiye hizmet verildiğini söylemişti.
Dönemin Lokal Sorumlusu Kumru, yine o dönemdeki açıklamalarında şu bilgiyi vermişti:
“Spor faaliyetleri, diyetisyen hizmeti, kuaför hizmeti ve aile danışmanlığı semineri gibi hizmetlerle kadın vatandaşlara yönelik her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz. Örneğin kuaför hizmetini haftanın dört günü veriyoruz. Randevular her sabah alınıyor. Lokale gelen yaş grubumuz, 16’dan 85 yaşına kadar uzanıyor.
Sıcak bir aile ortamı oluyor. Çocukları uzakta yalnız yaşayan yaşlılar, çocuk sahibi kadınlarımız, burada çocuklarının oynayacağı iyi bir ortam yaşayabiliyor. Erkeklerin bulunduğu ortamlara girmek istemeyen bayanlarımız, buraya gelip rahatça oturabiliyorlar. Gün toplantıları, doğum günleri, seminerler gibi aktivitelerle de bu kaynaşma ortamını genişletiyoruz. Sibel Hersanlıoğlu aile danışmanlık hizmeti veriyor. Kendisi, aile içi geçime önem veriyor. Seminerler veriyor. Eşler ve gelin/kaynana arasındaki çatışmaları anlatarak, hanımlarımızı mutlu gönderiyor. Birçok ayrılığı önlediğini söyleyebilirim. 1558 çiftin aile bütünlüğü sağlandı. Birçok ayrılık sürecinde olan çiftleri ve aileler birleştirilirken, yuvaların yıkılması engellendi.” -Cemil Yıldız-