Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Harputluoğlu: Hatay hak ettiği değeri görmedi!

Saadet Partisi Hatay İl

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mehmet Harputluoğlu, Ankara’da bulunan il başkanları ve il müfettişleri toplantısında Hatay’ın sorunları ve çözüm önerileri konusunda konuşma gerçekleştirdi.

Harputluoğlu, Hatay’ın tarihi ve jeopolitik önemini vurgulayarak, hak ettiği değeri geçmiştede görmediğini ve bu durumun deprem sonrasında yaşanan sıkıntıları daha da derinleştiğini belirtti.

Yaşanan deprem olaylarına da değinen Harputluoğlu, Hatay’daki deprem için büyük bir felaket olduğunu ve maalesef hala çözüme kavuşmayan sorunların yaşandığını ifade etti.

Deprem sonrasındaki süreçte Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, başta olmak üzere teşkilatların maddi ve manevi desteklerini esirgemediklerini teşekkürlerini ilettiğini belirtti.

Harputluoğlu, depremin Hatay’da üç türlü ölüme neden olduğunu belirterek, “Birincisi deprem anında ölenler, ikinci depremin ardından kurtarılmayı beklerken ölenler ve üçüncüsü ise deprem sonrasında ihmal edildiği için kahrından ölenler” dedi.

Sonrasında hala deprem geçici barınma ve yıkımın sürdüğünü söyleyen Harputluoğlu, “Hatay halkını zorunlu göçe zorlayan bu kötü koşullar ortadan kalkar milli bir siyasettir. Hatay’ın oluşturduğu ve jeopolitik konumu, demografik yapısının katılımından yapılan her iş eksiktir” şeklinde konuştu.

Harputluoğlu, Hatay’ın özel bir şehir olduğunu ve özel bir statü kazanmanın ifade edilerek, bölgede ticari hayatın canlandırılması ve üretimin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak Saadet Partisi olarak Hatay’ın haklarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Harputluoğlu, dayanışma içinde zorlu sürecin aşılacağına inandıklarını belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay –