Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hastanelere Ulaşımı Kolaylaştıracak Kavşak İhalesi Yapıldı

İskenderun’un Denizciler Mahallesi’nde, bölgedeki hastanelere ulaşımı güvenli ve hızlı şekilde

İskenderun’un Denizciler Mahallesi’nde, bölgedeki hastanelere ulaşımı güvenli ve hızlı şekilde sağlamak amacıyla yapılması planlanan otoyol bağlantı kavşağının yapım ihalesi gerçekleştirildi. Projeyle birlikte mahallelerin otoyola erişimi kolaylaşacak, Acil Durum Hastanesi ile yapımı devam eden İskenderun Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaşım süresi önemli ölçüde kısalacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, bağlantı yollarının bölge için kritik önem taşıdığını belirterek şu bilgileri aktardı:

“İskenderun Düğünyurdu Deprem Konutları, Acil Durum Hastanesi ve inşası devam eden İskenderun Eğitim Araştırma Hastanesine erişimi sağlayacak bağlantı yolları ile hastane içi yolların yapımı devam etmektedir. Denizciler Mahallesinden otoyola erişim, şu anda 4,5 kilometre ilerideki İskenderun kavşağı veya 14,5 kilometre gerideki Payas kavşağı üzerinden gerçekleşmektedir.

Bu mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın otoyola hızlı ve güvenli şekilde bağlanması; Düğünyurdu’ndaki Acil Durum Hastanesi ile Eğitim Araştırma Hastanesine en kısa sürede ulaşabilmeleri amacıyla Km:23+800 noktasında yapılacak FSK düzenlemesi ihale edilerek sözleşmesi imzalanmıştır.

Düğünyurdu Kavşağı ve Tüneli tamamlandığında, Denizciler Mahallesine yapılacak yeni kavşakla birlikte eski belde statüsündeki mahallelerimizin hastanelere kesintisiz ulaşım güzergâhı tamamlanmış olacaktır.”

İhalenin tamamlanmasıyla birlikte kısa sürede saha çalışmalarına başlanması bekleniyor.