Hatay, Adana, Mersin ve Kayseri’de

4 UR-GE Projesini hayata geçirdik Pazar çeşitliliğini artırmaya yönelik güçlü hamleler yapan Türk Mobilya Sektörünün, rotasını Amerika kıtasına çevirdiğini vurgulayan AKAMİB Başkanı Refik Onur Kılıçer, “Pazar çeşitlendirmesi ve rekabetçiliğimizi, kümelenme modeliyle artırıyoruz” dedi. Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Refik Onur Kılıçer, pazar çeşitliliğini artırmaya yönelik güçlü hamleler yapan […]

4 UR-GE Projesini hayata geçirdik

Pazar çeşitliliğini artırmaya yönelik güçlü hamleler yapan Türk Mobilya Sektörünün, rotasını Amerika kıtasına çevirdiğini vurgulayan AKAMİB Başkanı Refik Onur Kılıçer, “Pazar çeşitlendirmesi ve rekabetçiliğimizi, kümelenme modeliyle artırıyoruz” dedi.

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Refik Onur Kılıçer, pazar çeşitliliğini artırmaya yönelik güçlü hamleler yapan Türk Mobilya Sektörünün, rotasını Amerika kıtasına çevirdiğini, ABD başta olmak üzere Venezuela, Kanada, Şili, Kolombiya, Peru,

Panama ve Meksika’yı hedef ülkeler olarak belirlediklerini söyledi.

Sektörel gelişmeyi sağlama adına önemli adımlar attıklarına da işaret eden Kılıçer, pazar çeşitlendirmesi ve rekabetçiliğin artırılmasına yönelik kümelenme modeliyle ilerlediklerini, bu anlamda da Kayseri, Adana, Mersin ve Hatay illerinde “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi” (UR-GE) yürüttüklerini aktardı.

-4 KENT 4 PROJE-

Başkan Kılıçer, şöyle konuştu:

“AKAMİB olarak 4 UR-GE Projesini hayata geçirdik. Hatay Mobilya ve Aksesuarları Sektörlerinin Uluslararası Rekabet Gücünün Artırılması ve İhracatının Desteklenmesi Projesi’, ‘Adana Mobilya Uluslararası Rekabet Gücünün Artırılması ve İhracatının Desteklenmesi Projesi’ ve ‘Mersin Kereste ve Palet Sektörlerinin Uluslararası Rekabet Gücünün Artırılması ve İhracatının Desteklenmesi Projesi’ devam ediyor. Kayseri Mobilya ve Mobilya Yan Sanayi Projesi’ni ise yeni kapattık.

Kayseri’de yeni bir UR-GE projesini birkaç ay içinde tekrar başlatıyoruz. Talep toplama aşamasını tamamladık. Katılımcı firma sayısının yüksek olması sevindirici. Hatay ilimizin, mobilya üretiminde geçmişten gelen bir gücü var. Teknolojik makineler ve ahşap oymacılığı sistemleriyle üretim yapıyorlar. 100 fabrika ve yaklaşık 7 bin kişinin istihdamıyla faaliyete geçen Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi, klasik mobilyada Hatay’ı daha da öne çıkarıyor. Hataylı mobilyacılar, Orta Doğu ülkelerinde, özellikle Suudi Arabistan pazarında çok etkin. Suudi Arabistan pazarının açılması kuşkusuz Hatay’ın mobilya ihracatına hareketlilik getirecekti.”

Tamer Yazar

Exit mobile version