Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Barosu’ndan Nefret Söylemine Suç Duyurusu

Hatay Barosu Başkanı Avukat

Hatay Barosu Başkanı Avukat Cihat Açıkalın, geçtiğimiz günlerde hayvan haklarını bahane ederek deprem mağdurlarını nefret söylemi ile aşağılayan Sinem U. adlı sosyal medya kullanıcısı ile ilgili hukuki süreci başlattıklarını duyurdu.

Hatay Baro Başkanı Av. H. Cihat Açıkalın, “Olaylara kendi penceresinden bakan, kendisi gibi düşünmeyen herkesi ve özellikle de Hatay’ı hedef alıp hakaret eden kişi ve toplulukların arttığını üzülerek gözlemliyoruz” dedi.
“Bu zihniyet ve temsilcileriyle hukuki olarak sonuna kadar mücadele etmeye kararlı olduklarını” belirten Açıkalın, “son günlerde hayvan haklarını bahane ederek deprem mağdurlarını nefret söylemi ile aşağılayan Sinem U. adlı sosyal medya kullanıcısı ile ilgili hukuki süreci başlattık ve takipçisi de olacağız” ifadelerini kullandı.
Bir dönem yayınlanan “Gelinim Olur Musun” programında yer alan Sinem U. sokak hayvanlarına su verilmediği iddiasıyla Hatay halkına yönelik ağır ifadeler kullanarak büyük tepki çekmişti. Daha önce polis memurlarına yönelik hakaret suçundan adli para cezası alan Sinem U., sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, “45 derecede bir hayvan su içmesin diyorsanız, başınıza gelen her şeyi hak etmişsinizdir”, “Keşke ölseydiniz depremde”, “Ben böyle hayvan düşmanı şehir görmedim”, “vicdansız yaratıklar”, “Hatay’da insan kalmamış” gibi rahatsız edici ifadelere yer verdi. Ayrıca, kendisini uyaran sosyal medya kullanıcılarını da dava açmakla tehdit etti. – Sinan Seyfettinoğlu –