Hatay Barosu’ndan

“5 Nisan Avukatlar Günü” etkinliği … Kıdemli Avukatlara Plaket …            Hatay Barosu, “5 Nisan Avukatlar Günü” etkinlikleri kapsamında, baro lokali cemiyet evinde düzenlediği törenle, meslekte 30 ve 50 yılını dolduran meslektaşları plaketle onurlandırdı.       Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Adalet Komisyonu Başkanım Serkan Akman ve HAMOK Başkanlarının katılım sağladığı törende Av. Ali […]

“5 Nisan Avukatlar Günü” etkinliği …

Kıdemli Avukatlara Plaket …

    

      Hatay Barosu, “5 Nisan Avukatlar Günü” etkinlikleri kapsamında, baro lokali cemiyet evinde düzenlediği törenle, meslekte 30 ve 50 yılını dolduran meslektaşları plaketle onurlandırdı.

      Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Adalet Komisyonu Başkanım Serkan Akman ve HAMOK Başkanlarının katılım sağladığı törende Av. Ali Yaşar Büyükvelioğlu ve Av. Züheyir Emir’e meslek hayatlarındaki 50. yıllarının anısına plaketi verilirken; Av. Abdulkadir Güllü, Av. Bestami Teke, Av. Sinan Adnan Akgöl, Av. Nazım Kırık, Av. Filiz Haksöz, Av. Mevlüt Dudu, Av. Sühendan Songül Altunay, Av. Gısın Hoca ve Av. Faik Çekin’e 30. yıl plaketi takdim edildi.

      Plaketle onurlandırılan meslektaşlarını kutlayan, başarılarının devamını dileyen Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu. Avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırıldığını savunan Açıkalın, “Mesleğimiz Tehdit Altında! 5 Nisan Avukatlar Günü’nü Kutla(ya)mıyoruz!” başlığı adı altında bir basın açıklaması yaptı.

      Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın’ın, tüm avukatları temsilen yaptığı açıklama şu şekilde:  ‘’Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının sağlanamaması; yargıya güven ve hukuka inancı azaltırken, avukatlık mesleğinin itibarını zayıflattı.  Yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunacağız. Avukatlık mesleğinin itibarını kimseye teslim etmeyeceğiz.

 Avukata yönelik şiddet mesleğimizi icra ettiğimiz mekânların sınırlarını aşarak, meslek grubumuzu hedef haline getiren ve can alan, ülke çapına yayılmış bir şiddet türü haline geldi.

 Avukata yönelik şiddeti ne olursa olsun durduracağız. Meslektaşlarımızı ekonomik, sosyal ve psikolojik şiddet karşısında yalnız bırakmayacağız.

 Avukatlık ücretleri insan onuruna yaraşır şekilde, avukatın sarf ettiği emeği ve üstlendiği sorumluluğu karşılamıyor.

 Ücret tarifelerinde olması gereken artışları; ödemelerin zamanında yapılmasını sağlayacağız.

Kamu avukatları ek gösterge, mobbing, ve mesleki bağımsızlıklarının korunması sorunu halen çözülmedi.

 Baroları kamu avukatlarının meslek örgütü haline getirecek, sorunlarını çözeceğiz.

 Hukuk Fakültesi kontenjan ve sayılarının ihtiyaç durumu gözetilmeden ve barolara danışılmadan arttırılması, avukatlık mesleğinde nitelik kaybına sebep oluyor.

 Üniversite giriş sınavında hukuk fakültesi barajının yükseltilmesini sağlayarak meslekteki niteliksizleşmenin önüne geçeceğiz.

 Bağlı çalışan avukatların ücret ve özlük hakları kanuni bir statüye; stajyer avukatlar eşit nitelikteki diğer hukuk mesleklerinin stajyerleri ile eşit koşullara sahip değil.

 Bağlı çalışan avukatların emek mücadelesini sahipleneceğiz. Stajyer avukatların önündeki kanuni engellerin kaldırılmasını sağlayacağız.

 Adalete erişim, avukatlar ve yurttaşlar için ekonomiye, mekâna ve zamana dayalı engellerle doludur.

 Adalete erişimin önündeki engelleri kaldırmak için yetkili makamlarla kurulacak kesintisiz işbirliği ile çözümleri birlikte hayata geçireceğiz.

 Çoklu Baro kanunu ile meslek örgütlerimiz bölündü.

 Baroları birliğimizde birleştireceğiz.

Hiçbir avukatı yalnız, hiçbir vatandaşı savunmasız bırakmayacağız;

5 Nisan Avukatlar Günü’nü birlikte kutlayacağız!’’ -Ahmet Doruk Alkan-

Exit mobile version