Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay BŞB rezerv alan dışındaki konut projelerine çalışıyor

Rezerv alan dışı yerlerde Dezavantajlı ve hak sahibi olmayanlara konut Projeleri, Japonya’dan alınan 12 MİLYAR TL de Hatay BŞB’nin 18 projesinde kullanılacak..
-Lütfü Savaş; 31 Mart’ın yerel yönetim değil, Milli mücadele seçimi olduğunu söyledi.

Rezerv alan dışı yerlerde

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Rezerv alan ilan edilen yerlerin dışında kalan bölgelerde yeni Konut projeleri üzerinde çalışıyor.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, halk toplantılarında rezerv alan ilan edilen bölgeler dışında kalan alanlarda dezavantajlı ve hak sahibi olmayan vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak üzere toplu konut projeleri üzerinde çalıştıklarını ve proje detaylarını önümüzdeki günlerde Hatay halkı ile paylaşacaklarını söyledi.
“Hatay’da alt yapı sorunu sona erecek” diyen Hatay BŞB başkanı Lütfü Savaş, Vatandaşların yol, su ve kanalizasyon eksikliği gibi konularda taleplerini dinledikten sonra şu bilgileri verdi:
“Türkiye’nin Dünya Bankası, Avrupa Kalkınma Bankası, Japon JICA gibi finans kuruluşlarından aldığı 1,8 Milyar dolarlık düşük faizli krediden 400 milyon Doları’nın (Yaklaşık 12 Milyar TL) Hatay’ın altyapı hizmetlerinde kullanmak üzere Hatay’a ayrıldı, Hatay Büyükşehir belediyesi olarak hazırladığımız 18 projenin hayata geçirilmesi ile Hatay’da alt yapı sorununu sona erdireceğiz.
İller Bankası’ndan gelen bütçenin illerin büyüklüğü, nüfusuna göre tüm şehirlere ve ilçelere eşit şekilde dağıtıldığına dikkat çeken Savaş, iktidarın adayı kazanmazsa hizmet gelmez söylemlerinin manipülasyon olduğunu vurguladı. Savaş, “Belediyeler iktidarda olmazsa iş yapamazlar’ diyorlar. Mesele şu belediyelere ayrılan bütçeler bellidir. Belediyenin hangi partide olduğu önemli değil. Önemli olan ayrılan bütçeyi doğru kullanmaktır. Hatay’daki büyük projeleri biz yaptık. Yani iktidarın belediyeleri doğru düzgün hiçbir şey yapmadı. Yıllardır AKP’nin elinde bulunan yerlerde bile önemli altyapıları biz yaptık. Plan ve projeleri olan, halkına samimi, şehrine sadık ve işini de sevgiyle yapıyorsa ancak o adayla memleketimiz yol alabilir.” Dedi.
Yıllardır Selam Vermeyenler Oy İstiyor
Düzenlediği halk toplantılarında konuşan Başkan Savaş, 10 yıldır Defne, Arsuz ve Samandağ’ına hiç uğramayan, selam vermekten imtina eden iktidar partisi temsilcilerinin seçim öncesi bu bölgelerde görülmeye başlandıklarına dikkat çekerek, şöyle devam etti:
“Hafıza çok önemli bir şey. Hafıza hem tecrübeyi hem geçmişteki olayları hem de gelecekle ilgili yön verme işini sizinle birlikte yapar. On yıldır mekanınıza uğramayan, selam vermeyenler eğer şimdi sizin peşinizdeyse bunun bir sebebi vardır. Sebebi on yıldır büyükşehrin Cumhuriyet Halk Partisi ailesinde olması. Başka bir şey değil. Biz on yıldır beraberiz. Birbirimize hiç yalan söylemedik ve birbirimizin arkasından da hiç konuşmadık. Ama bir deprem oldu araya bir fitne girdi. Herkes bir şeyler çıkarttı ama bu fitneyi esas çıkartan iktidar partisi. Çünkü 5 gün burada biz birbirimizi kurtarmaya, hayatta kalmaya çalışırken onlar ortada yoklardı. Ama sonra geldiler sanki ilk dakikalardan itibaren buradaymış gibi büyükşehri suçladılar.”

31 Mart Milli Mücadele Seçimi Hatay Büyükpeh9ir belediye başkanı Lütfü savaş, halk toplantılarındaki mesajları arasında ayrıca Bu seçimin bir belediye başkanı seçimi yâda iktidar seçimi olmadığının altını çizerek :”Bu seçim ilimize sahip çıkma seçimidir. Bu seçim bir milli mücadele seçimi olacaktır.” Mesajı verdi.