Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay BŞB’den “Kentsel Dönüşüm Çalıştayı”

Çalıştay’da, Antakya ve Defne ilçeleri kent merkezinde 1487,7 hektar alan

Çalıştay’da, Antakya ve Defne ilçeleri kent merkezinde 1487,7 hektar alan için hazırlanan Kentsel Dönüşüm Stratejisi Belgesi çalışmaları masaya yatırıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (BŞB), ‘Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Sorunlar ve Olanaklar Çalıştayı’ gerçekleştirdi. 24 Kasım Salı günü Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya; Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar, ilçe belediyelerin idarecileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile inşaat mühendisleri, mimarlar, makine mühendisleri harita mühendisleri, jeoloji mühendisleri ile diğer meslek odalarının il temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Antakya ve Defne ilçeleri kent merkezinde 1487,7 hektar alan için hazırlanan Kentsel Dönüşüm Stratejisi Belgesi çalışmaları masaya yatırıldı.
Gerçekleştirilen çalıştayda ilk olarak, yüklenici firma yetkilileri, 46 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Antakya ve Defne ilçelerinin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi paylaşan Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar ise, “Antakya ve Defne ilçe sınırları içerisinde yaklaşık 1500 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm strateji belgesi ile ilgili çalışma başlattık. 2020 yılı içerisinde ihalesini yaptığımız iş hakkında, yüklenici firma ile hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Bunların ilk iki etabını tamamlamış bulunmaktayız” dedi.
Çalışmaları 4 aşamalı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Çakar, kentin demografik, sosyal ve ekonomik yapısı hakkında kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, proje mevcut durumunun analizleri, saha çalışmaları ve sentez değerlendirmelerinin yapıldığına dair önemli açıklamalarda bulundu.
Kent merkezi için bütüncül, sürdürülebilir, yüksek yaşam ve mekân kalitesi üretebilen stratejilerin ve eylemlerin tanımlanmasının, gerekli uygulama araç ve yöntemlerinin ortaya koyulmasının amaçlandığı çalıştayda, fiziksel ve mekânsal analizler yanı sıra alanın paydaşların talep, beklenti, görüş ve önerileri de alındı.
Çalıştayın sonunda, ilçelerin mekânsal, sosyal, ekonomik ve yönetsel alanlarda yaşadığı sorun alanları ve olanakları paydaşlar ile değerlendirildi.
Büyükşehir yetkilileri, çalıştayın, kurumlararası işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine katkı sunacağını belirterek, yürütülen çalışmalar ve araştırmalarla kentsel dönüşüm ve gelişim şeması, eylem planı ve uygulama rehberi hazırlanacağını açıkladı. -Cemil Yıldız-