Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay BŞB’nin izinsiz tabelaları toplamasına tepki

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Birimi, kent genelinde izinsiz afiş ve tabelaları toplama uygulamasına devam ediyor. Son olarak Antakya ve Defne ilçelerinde şehir içi ve yol kenarındaki tabelalar yerinden sökülerek kaldırıldı. Ancak bu uygulama, özellikle deprem sonrası yeni adreslere taşınan esnafı mağdur etti. Esnafın iş yerini belirten yön tabelalarının kaldırılması, hem işletmelerin müşteri kaybına yol açmasına hem de vatandaşların aradıkları iş yerlerine ulaşamamasına neden oluyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, tabelaların toplatılmasıyla ilgili olarak, “Daha temiz ve düzenli bir çevre için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İzinsiz afiş ve tabelaları kaldırıyor, yollardaki dubaları topluyoruz. Toplu taşımada konforunuz için Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği yaparak, fiyat tarifeleri, fazla yolcu denetimi ve klima kontrollerini düzenli olarak sürdürüyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Ancak, deprem nedeniyle iş yerini başka bir adrese taşımak zorunda kalan esnaf, yön tabelalarının kaldırılmasının ciddi mağduriyetlere yol açtığını dile getiriyor.

Esnaf ve İşletmeler Tepkili

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Birimi’nin tabelaları sökme uygulaması, hem esnaf ve işletmeleri hem de vatandaşları mağdur ediyor. Müşteriler, adresi bilmedikleri veya bulamadıkları için işletmelere ulaşmakta zorluk çekerken, esnaf ve işletme sahipleri de bu durumun işlerini olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Dolayısıyla, hem esnaf hem de vatandaş için yaşanan bu mağduriyetlerin önüne geçilmesi adına Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden, bu uygulamayı daha az mağduriyete yol açacak bir şekilde çözmesi isteniyor. – Mehmet Durmaz-