Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Büyükşehir Belediyesi…

2023’ü “Yatırım Yılı” ilan
2023’ü “Yatırım Yılı” ilan etti, ilk etapta her ilçeye Kreş…

Hatay’a 3,2 milyar tl yatırım

“Devletimiz denetlesin, şeffaflık olsun. Biz, bundan memnunuz. Aynı şekilde, mevcut iktidarın, müfettişleri kendi belediyelerine de göndermelerini bekleriz.”

Hatay Büyükşehir Belediyesi (BŞB), bu yıl içerisinde, 3 Milyar 200 Milyon Lira civarında bir parayı sadece yatırım hizmetleri için harcayacak.

Bu konuda bir açıklama yapan Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesinin 6 Milyar 320 Milyon Lira olduğunu kaydederek, “Bütçenin yaklaşık 3 Milyar Lirasından fazlasını yatırımlara ayıracağız. 100 Milyon Liradan fazla bir bütçeyi, ihtiyaç sahibi insanlara sosyal destek için ayırdık. Bu sene, nüfusu 50 binden fazla olan ilçelerimize en az bir tane kreş yapacağız. Çalışmak isteyen anneleri teşvik etmek, ekonomiye katkı sağlayacak kadın sayısını da arttırmak için bunu yapacağız. Büyük ilçelerde, bunun sayısını iki ya da üçe çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

2022’nin son günlerinde temelini attıkları Meyve Sebze Hali Kompleksi ile Serinyol-Madenli Yolu’nun tamamlanarak bu yılın sonunda hizmete gireceğini söyleyen Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, eleştiri konusu olan Teleferik Projesi hakkında da “Fiyatlar sürekli artış gösterdiği için firmalar ihaleye girmiyor. Bir sene öncesine kadar maliyetler 4-5 kat arttı. Dövizin, fiyatların nereye gideceği bilinmediği için insanlar ihaleye girmekten imtina ediyor. Sözümüz var, bitirmemiz lazım” açıklaması yaptı.

DEVLETİN DENETİMİ BİZİ SEVİNDİRİR

Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, iktidar partisinden gelen bütçe kullanımı eleştirilerine yönelik de şu açıklamayı yaptı:

“Devletimiz denetlesin, şeffaflık olsun. Biz, bundan memnunuz. Aynı şekilde, mevcut iktidarın, müfettişleri kendi tüm belediyelerine de göndermelerini bekleriz. Denetim eşitliği, adaleti getirir. Daha önce bir şey bulamadığınız dosyalara şimdi bir daha baktığınızda, ancak tozlu sayfaları bir daha çevirirsiniz, bir şey bulamazsınız. Denetimden kaçmıyoruz. Denetimin şeffaflığından yanayız. Rahatsızlığımız, eşitsizlikten!”

İKTİDARA ELEŞTİRİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’ın, genel yatırımlardan hak ettiği payı alamadığını söylerken, iktidar sözcülerinin Hatay’a baraj hizmetleri götürdüklerine ilişkin sözlerine de sert çıkarak, “Baraj dedikleri yerler, koyun-keçi otlağı olmuş” benzetmesi yaptı.

Başkan Savaş, bu konuda şunları söyledi:

“Arsuz’da barajdan bahsediyorlar, ama daha temel atılmamış! ‘Reyhanlı Barajı bitti’ diyorlar! İçinde keçiler, koyunlar otluyor. Bir tek Karaçay Barajı yarım yamalak bitti. Hiçbir yerde, sulama kanalı ve isale hattı yapılmadı!”

-Haber/Cemil Yıldız-