Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay dahil 11 Şehirde

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: “11 İl’de; önemli ortak kullanım tesisleri, girişimcilik ve istihdam projeleri başarılı bir şekilde yürütülüyor.”

Sürdürülebilir Sosyoekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitesinin Geliştirilmesi (ENHANCER) Hibe Programları kapsamındaki, başarılı projelerin sertifika törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, ENHANCER Projesi’ne işaret etti.

Projenin; Hatay, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya ve Kayseri olmak üzere, özellikle göçmen yoğunluğundan etkilenen 11 İl’de uygulandığını anlatan Varank, şunları kaydetti:

“32,5 Milyon Avro bütçesi olan proje kapsamında, 5 farklı hibe programı ilan edildi. 117 projeye yaklaşık 11 Milyon Avro kaynak tahsis edildi. Saydığım 11 İl’de; önemli ortak kullanım tesisleri, girişimcilik ve istihdam projeleri başarılı bir şekilde yürütülüyor.

ENHANCER kapsamında, bugüne kadar 2 bin 305 kişi genel girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamladı. Bugüne kadar gerçekleştirilen B2B görüşmeler, yatırımcı buluşmaları gibi etkinliklerle, 379 firma temsilcisi bir araya getirildi, birçok şirket kuruldu, yeni istihdam oluşturuldu. Girişimcilerin iş birlikleri yoluyla, biz, bu sayede finansmana erişimlerini kolaylaştırmış olduk.”

Tamer Yazar