Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Depremi Sonrası Kırsal Konut Projelerinde Son Durum

Hatay’da 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından başlatılan kırsal konut hamlesi sürüyor. Antakya ve Reyhanlı ilçelerinde inşa edilen toplam 295 afet konutunda çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, projelerin sahadaki ilerleyişi yetkililer tarafından yakından takip ediliyor.

Hatay’da 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından başlatılan kırsal konut hamlesi

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Antakya’ya bağlı Madenboyu ve Melekli mahallelerinde yapımı süren 121 konut ile Reyhanlı ilçesindeki Tayfur Sökmen ve Varışlı mahallelerinde yükselen 174 kırsal afet konutunu yerinde inceledi. İncelemeler sırasında teknik ekiplerden bilgi alan Masatlı, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini vurguladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, inşa edilen konutların deprem gerçeği göz önünde bulundurularak güvenli ve dayanıklı şekilde tasarlandığına dikkat çekildi. Açıklamada, projelerin yalnızca barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, kırsal yaşamın sürdürülebilirliğini destekleyen modern yaşam alanları oluşturmayı hedeflediği belirtildi.

Vali Masatlı ise değerlendirmesinde, afetin izlerini silmek ve vatandaşların yaşamlarını yeniden kurmalarını sağlamak adına çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti. Masatlı, “Vatandaşlarımız için güvenli, sağlıklı ve modern yaşam alanları inşa ediyoruz. Amacımız, depremden etkilenen kırsal mahallelerimizi daha güçlü ve yaşanabilir hale getirmek dedi.