Hatay Depremini Önceden Tahmin Eden Prof. Dr. Ahmet Ercan Hatay için uyardı

ASİ KENARI ve AMİK’TE EV VE İŞYERLERİ BOŞALTILMALI.. Bu dikkate değer açıklamasını birkaç gün önce yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Hatay depremini 2020 ve 2021 yıllarında Antakya Gazetesi’nde de yer alan açıklamalarında önceden tahmin etmişti. Prof. Dr. ERCAN, Hatay depremi için “7,2 ve üzeri” demişti. “HATAY’DA GERGİNLİK BOŞALMASI ŞAŞIRTICI OLMAZ” Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün […]

ASİ KENARI ve AMİK’TE EV VE İŞYERLERİ BOŞALTILMALI..

Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, ilimiz Hatay için Antakya-Asi kenarı ile Amik ovasında yapılaşma olmaması ve mevcut yapılaşmaların da boşaltılması gerektiğini söyledi.
Prof.Dr. Ahmet Ercan:” Hatay için önerim, ister yıkılsın ister yıkılmasın, Asi Irmağı kıyısındakilerle, Amik Ovası'ndaki ev ile iş yerleri boşaltılmalı, bu alanlar yeşil alana dönüştürülmelidir. Buralarda oturanlar ise, dağlık kesimlere yapılacak toplu konutlara taşınmalıdır” dedi.

Bu dikkate değer açıklamasını birkaç gün önce yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Hatay depremini 2020 ve 2021 yıllarında Antakya Gazetesi’nde de yer alan açıklamalarında önceden tahmin etmişti. Prof. Dr. ERCAN, Hatay depremi için “7,2 ve üzeri” demişti.

“HATAY’DA GERGİNLİK BOŞALMASI ŞAŞIRTICI OLMAZ”


Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, KKTC’de, geçtiğimiz hafta Magosa kentinde yaşanan depremin ardından Akdeniz’deki sarsıntıların İskenderun Körfezi’ne kadar uzandığını, ilerleyen süreçte Çukurova ile Hatay ilimizde gerginlik boşalmaları yaşanırsa da, buna şaşırmamak gerektiğini bildirdi. Ercan, Kıbrıs’ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem için de aylar önce uyarmıştı.

Depremin yaşandığı dalma-batma kuşağının bir ucunun İskenderun Körfezi’ne dayandığını belirten,
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son Magosa depremi ile ilgili olarak, ilimiz Hatay’ı ilgilendirmesi açısından şunları aktardı: “İçinde; varsıl doğalgaz yatakları olan, güneyinde Mısır ile Nil Çatalağzı yelpaze çökelleri bulunan Afrika kabuğu, yılda 4 ile 5 santimetre hızla, Kıbrıs yayı boyunca Kıbrıs Adası’nın altına dalarken, Kıbrıs’ı toslarken, germiş, dalan dilim üzerinde, 51 kilometre derinde deprem oldu. Dalmanın başladığı yer, Güney Kıbrıs kıyılarından 50 ile 75 kilometre güneyde olup, Larnaka depremi, onun izdüşümünde yer alıyor. Larnaka, izdüşüm yeridir. Bu dalma-batma kuşağının bir ucunun İskenderun Körfezi olmasından dolayı, gelecekte Çukurova ile Hatay’da gerginlik boşalmaları yaparsa, şaşırtıcı olmaz. Kıbrıs’ta deprem olacağını daha önce de duyurmuştum.”

Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın açıklamalarına binaen 8 kasım 2020 tarihli ve Antakya Gazetesinde yer alan haber metni şöyle: “Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ö. Ahmet Ercan, önümüzdeki 100 yıl içinde, ülkemizin değişik bölgelerinde toplam 22 depremin öngörüldüğünü kaydederken, bunlar arasında ilimiz İskenderun ilçesi merkezli depremin 7,2 büyüklüğünde olacağını duyurdu.” – Yusuf Cemil Karaçay

Exit mobile version