Milletvekili Şahin, en çok kapanan iş yeri sayısında Hatay’ın başı çektiğini vurguladı
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, TBMM’nin önceki günkü oturumunda yaptığı konuşmada, son on ayda 301’le en çok kapanan iş yeri sayısında Hatay’ın başı çektiğini söyledi ve Hatay esnafının kan ağladığını vurguladı.
Milletvekili Şahin, konuşmasında şunlara yer verdi: “Ekonomik kriz işçisinden çiftçisine, işvereninden esnafına kadar herkesi derinden sarsıyor. İktidarın ‘Bir elinde cımbız, bir elinde ayna, umurunda mı dünya?’ politikası, özellikle artan maliyetler, borçları döndürememe, kurun yükselmesi, peş peşe gelen zamlar gibi nedenler esnafı iflasa sürüklüyor. Türkiye’de son beş buçuk yılda kepenk indiren esnaf sayısı 570 bin. Birçok esnaf da esnaflığı bırakıyor. Batık KOBİ kredisi artışı son bir yılda yüzde 91. TESK son on ayda iş yeri kapanışlarının yüzde 4,3 arttığını açıkladı. Ne yazık ki son on ayda 301’le en çok kapanan iş yeri sayısında Hatay başı çekmekte. Hatay esnafı kan ağlıyor, geçimini sağlayamıyor. Esnaf için ne yapacaksınız? İktidar ise çağrılarımıza gözü kör, kulağı sağır, vicdanı taş, öylece beklemekte.
Kültür varlıklarımızı gün yüzüne çıkarın. Sınır kapılarını, barajları açın. Amanos tünelini açın. Hatay’ı 5’inci teşvik bölgesine alın.”
Kadının yaşam çığlığına kulak kapatılıyor …
Milletvekili şahin konuşmasında, performans programına göre, kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetle mücadele edilmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanması konusunda 2019 bütçesinde belirlenen bütçenin neredeyse yarısının harcanmadığının görüldüğünü söyledi ve şunları dile getirdi: “İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun’daki şiddetin önlenmesi konusunda birçok başlık bütçe olmadığı gerekçesiyle gerçekleştirilmezken mevcut bütçenin de harcanmadığı görülmektedir. Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz vakaları hızla artarken, yılın sadece ilk on bir ayında 422 kadın öldürülmüşken bu konuda ayrılan bütçe neden harcanmamıştır? Bu, ciddiyetsizlik ve kadınların yaşam çığlığına kulak kapatmak değil midir? Faaliyet raporunda 2018 program ödeneğinde belirtilen kadın istihdamının desteklenmesine yönelik araştırma projesinden başka tasarruf gerekçesiyle kadınlarla ilgili kaç proje askıya alınmıştır? Kadın işsizliği ve kadına şiddet bu kadar artarken kadınlara yönelik projeler neden tasarruf kapsamına alınmaktadır?” -Mehmet ÖZGÜN-