Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay EXPO 2021 öncesi

Çin EXPO’su start aldı

Çin EXPO’su start aldı

Milyonlarca kişinin ziyaret etmesi beklenen EXPO 2019 Çin, kapılarını 29 Nisan itibariyle ziyaretçilerine araladı. Türkiye’den birçok ‘resmi/kurumsal’ katılımcı da ziyaretçiler arasında. Peki, Hatay’ın Expo’sunu yönetecekler de izlemede mi?

2016 yılında Antalya’da gerçekleştirilen uluslararası nitelikli “Bahçecilik/Botanik EXPO”sunun 20’ncisine “Çiçekler ve Çocuklar” temasıyla ev sahipliği yapan Türkiye’nin ardından bu defa Botanik Expo durağı Çin oldu. Çin’in Pekin kentinde, “Yeşil Yaşa, Daha İyi Yaşa” teması ile düzenlenen EXPO 2019, 29 Nisan-7 Ekim 2019 tarihlerinde dünyanın her noktasından ziyaretçilerin akınına uğrayacak. EXPO 2019 Pekin’de, Türkiye, 2 bin 400 metrekarelik alanda, “Geleceği Yeşil ile Kucakla” temasıyla temsil ediliyor.
Türkiye’de bazı belediyelerin yakından izlediği ve ziyaret ettiği Çin’deki Botanik Expo’nun, buna yönelik hazırlığını sürdüren Hatay’daki yerel idareciler için önemli bir örnek teşkil edebileceğini işaret edenler, “Yakından izlenmeli, doğru detaylar ise pratiğe geçirilmeli” tespitinde duruyor. -Tamer Yazar-