Hatay, haritadan silindi!

CHP İl Başkanı, ‘Varlık Fonu’ uygulamasına tepkili CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Varlık Fonu’nun internet sitesinde ülkemizin jeopolitik önemini anlatmak, komşu ve çevre ülkelerle olan ticari ilişkilerin önemine dikkat çekmek için yer verdiği Türkiye haritasında, ilimiz Hatay’ın Suriye sınırlarında yer aldığına dikkat çekti ve bu uygulamaya tepki gösterdi. CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur’un bu […]

CHP İl Başkanı, ‘Varlık Fonu’ uygulamasına tepkili

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Varlık Fonu’nun internet sitesinde ülkemizin jeopolitik önemini anlatmak, komşu ve çevre ülkelerle olan ticari ilişkilerin önemine dikkat çekmek için yer verdiği Türkiye haritasında, ilimiz Hatay’ın Suriye sınırlarında yer aldığına dikkat çekti ve bu uygulamaya tepki gösterdi.
CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur’un bu konudaki açıklaması şöyle:
“Hatay’ı unutmayı bir gaflet olarak sayarım. Ülkemizin jeopolitik önemini belirtmek isteyenlere unuttukları ilimizin önemini ben anlatayım.
Hatay, Anadolu’yu Çukurova yoluyla Suriye-Filistin’e bağlayan yolların kavşak noktasında bulunmaktadır. Ayrıca, Mezopotamya’dan Akdeniz’e çıkmak için kullanabilecek en uygun limanlar yine ilimizdedir. Hatay, ülkemizin güneyinde, İskenderun körfezinin doğu kıyılarında yer alır. Batıdan Akdeniz, güney ve doğudan Suriye, kuzeybatıdan Adana, kuzeyden Osmaniye ve kuzeydoğudan Gaziantep ile çevrilidir.
Hatay ilinin ekonomik hayatına hâkim sektörler arasında turizm, tarım, sanayi, uluslararası taşımacılık yer alır. Hatay ilinde; demir-çelik mamulleri, otomobil filtresi, tarım araç ve gereçleri ve tarımsal ürünler başta olmak üzere, yaş sebze ve meyve ile narenciye üretim ve ihracatı yoğun olarak yapılmaktadır.
Hatay ili, enerji ve sanayi sektörlerine yönelik gerçekleştirilen büyük ölçekli yatırımlarla, Türkiye’nin rekabetçi yapısını güçlendiren önemli sanayi kentlerinden birisi olmakla birlikte lojistik ve turizm sektörlerinde önemli ekonomik potansiyele sahiptir. Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı olan Hatay ili, 2010-2015 yılları dış ticareti değerlendirildiğinde, ulusal ölçekte yaşanan ekonomik durgunluk ve iktidarın yanlış dış politikalarından dolayı Türkiye ortalamalarına göre daha olumsuz yönde etkilenmiştir.
‘Hatay, benim şahsi meselemdir’ diyen Mustafa Kemal ATATÜRK ve Hataylılar ana yurtlarına bağlanmak için yıllarca sabretmiştir, direnmiştir. İlimizin Suriye sınırları içerisinde yer alması kabul edilebilir bir durum değildir. Şimdiden görünüyor ki, Türkiye’yi dünyanın ekonomisi en güçlü 10 ülkesi arasına gireceğini iddia edenler, bir ütopyadan bahsediyor, ülkemizi yine çıkmaza götürecek gibi görünüyor.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version