Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sinan Seyfittinoğlu

HATAY HAVAALANINDA ARTIK KUŞ UÇMUYOR

Deprem sonrası Hatay’lıları en çok mağdur eden şeylerin başında hiç kuşkusuz Hatay havalanı geliyor. Depremde büyük hasar alan havaalanı bir türlü randumanlı çalışmadı. Yolculara bilet satışı yapıldı ama uçuş saati geldiğinde uçuşlar hep ertelendi. Başka şehirlerden hatay’a uçuş hiç yapılmadı. Sadece devlet protokolüne ait uçaklar havaalanına indi. Buradan kalkan uçaklar ise tam bir çile yumağı oldu.

Şimdi Hatay Havaalanı 8 ay süreyle tüm uçuşlara kapandı. Bu kapanma kararında Antakya ticaret ve sanayi odası Başkanı Hikmet Çinçin’in girişimleri büyük etken oldu. Hikmet Başkan bu karardan bir hafta önce adeta isyan etmiş ve “ ya kapatın ya da tamir edin “ demişti. Nihayet onu dinleyen birileri oldu.

Kapanması kararı doğru. Çünkü bu haliyle havaalanı güvenli değildi. İlginç tartışmalar da var bu konuda. Hazır havaalanı bu kadar hasar almışken acaba havaalanının yeri değiştirilmeli mi? Sorusu sıklıkla gündeme geliyor. Amik ovasının ortasında kurulan havaalanı bugün tamir edilse bile başka yaşanacak afetlerde hep aynı S.O.S’i verecek. Yani havaalanımız her doğal afet yaşandığında kullanım dışı olacak.

Bu durumda belki de Hatay’da havaalanımızın yerinin büyük bir yanlış karar olduğunu artık kabul etmemiz lazım. Havalanının 8 ay süreyle kapalı olacak olması Hatay’a ulaşım konusunda vatandaşların büyük bir mağduriyetine sebep verecek. En yakın ulaşım yolu Adana’ya gitmek ve oradan uçmak. Yani tekrar başa döndük. Yıllar öncesinde olduğu gibi hava yoluyla ulaşım isteyenlerin yeni adresi Adana olacak.

Tabi şimdi akıllara birçok soru geliyor. Hatay depremde bu denli yardıma muhtaç bir durumdayken yardımlar Hatay’a nasıl ulaşacak? Dünyanın ve ülkenin dört bir yanından Hatay’a gelmek isteyen yardım kuruluşları ilimize nasıl ulaşacak. Hatay’da hayatın normalleşmesi 8 ay boyunca büyük sekteye uğrayacak. Bu da bizim kötü kaderimiz maalesef. Depremden sonra hiçbir şey Hatay’da rast gitmiyor. Olumlu hiçbir gelişme olmuyor. Verdiğimiz tüm haberler felaket haberi oluyor.

Elinizi vicdanınıza koyun. Hatay’da vatandaşların yaralarını sarması için ülkenin dört bir yanına açık kapıları olmalı. Havaalanı gitti. Hado çalışmıyor. Geriye bir tek karayolu kaldı. O da sağlıksız ve sorunlu. Ah Hatay ah. Gel de isyan etme.

#pasifisyan

#pasifisyanediyorum

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER