Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Kariyer ve İstihdam Merkezi (HAKİM) Projesi Tanıtıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB),

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla hayata geçirdiği Hatay Kariyer ve İstihdam Merkezi (HAKİM) projesinin lansman ve imza törenini, Antakya HBB Yerleşkesi Habitat İstasyon Salonu’nda gerçekleştirdi. Törene geniş bir katılım oldu. Törende; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sanayi ve ticaret odaları yetkilileri, iş insanları ve vatandaşlar hazır bulundu.

Masatlı: “İnsanlarımızın İşsiz Kalmaması Gerekir”

Vali Mustafa Masatlı, Hatay’ın ithalat ve ihracatta önemli bir kent olduğuna vurgu yaparak, işsizlik sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti. Masatlı, HBB’nin bu projeyle sadece Hatay’a değil, ülke genelinde örnek olacak bir adım attığını söyledi:
“HBB’nin başlattığı Hatay Kariyer ve İstihdam Merkezi, kentin ekonomik yapısına büyük katkı sağlayacak. Bu değerli çalışmaya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Öntürk: “Başladığımız Kursları Arttıracağız”

HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’da yaşanan büyük felaketin ardından hem iş gücünde hem de iş alanlarında ciddi kayıplar olduğunu hatırlatarak, başlattıkları kursların sayısını arttıracaklarını belirtti. Öntürk, “Sadece ilkokul ve lise mezunlarına değil, üniversite mezunu gençlerimize de mesleki eğitim vererek onları iş hayatına hazırlayacağız,” ifadelerini kullandı.

Öntürk, seçim vaatleri arasında yer alan bu projeye büyük önem verdiklerini ifade ederek, “HAKİM projesi, hem gençlerimize iş imkânı sunacak hem de işletmelerin nitelikli personelle buluşmasını sağlayarak ekonomiyi canlandıracak. Bugün bir vaadimizi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum,” dedi.

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, gençlerin mesleki becerilerini geliştireceği ve çıraklık eğitiminin önemine vurgu yaparken, mesleki yeterlilik belgelerinin ücretlerinin HBB tarafından karşılanacağını belirtti.

Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Oktay, projede ziraat odalarıyla yapılan iş birliğinin önemine değinirken, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Mustafa Kahraman da HAKİM projesinin bölge ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.

HAKİM Projesiyle İşsizlik Azalacak

İl genelinde iş arayan bireyleri, iş gücüne ihtiyaç duyan özel sektörle buluşturmayı amaçlayan HAKİM projesi, Hatay Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi ve birçok kurum ve kuruluşun ortak katkılarıyla yürütülecek.