Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay ne kadar yararlandı?

Hatay’ın da içinde bulunduğu

Hatay’ın da içinde bulunduğu Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgenin yeniden inşası için sağlanan uluslararası finansman miktarı 4 milyar doları geçti. Bu miktardan Hatay’ın ne kadar yararlandığı ise merak konusu oldu.

. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, depremin etkilediği bölgeler için yapılan uluslararası işbirlikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Şimşek, 2023 ve 2024 yıllarında deprem finansmanı kapsamında yaklaşık 4 milyar dolar dış kaynak sağlandığını belirtti. Ayrıca, bu yıl sonuna kadar yaklaşık 2 milyar dolar daha finansman sağlanmasına yönelik görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Bakan Şimşek, finansman kuruluşlarından uygun koşullarla dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Deprem bölgesinin yeniden inşasında yol, tünel ve köprülerin yenilenmesinin önemine dikkat çeken Şimşek, Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan Karayolları Genel Müdürlüğü için yaklaşık 187 milyon avroluk uzun vadeli, piyasa koşullarının altında faiz oranlarına sahip finansman sağlandığını duyurdu. Ayrıca, İslam Kalkınma Bankası tarafından Türk Eximbank’a 100 milyon dolar, Uluslararası İslami Ticaret Finans Kuruluşu tarafından Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’na 100 milyon dolar, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’na ise 50 milyon dolar finansman sağlanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Bu kaynakların uygulanan programlara duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Bakan Şimşek, uluslararası finansman kuruluşlarıyla işbirliklerinin süreceğini ifade etti.

Ancak, Hatay’ın bu finansmandan ne kadar yararlandığı ve para kaynağının nerelerde kullanıldığı akıllarda merak uyandırdı. Deprem bölgesindeki yeniden yapılanma sürecinin şeffaflığı açısından Hatay özelinde Bu detayların açıklanması ve kamuoyu ile paylaşılması merakların giderilmesi konusunda etkili olacaktır.