Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Şehir Müzesi, Kütüphane Olarak Yeniden Hayat Buldu

Antakya ilçesi kent merkezinde

Antakya ilçesi kent merkezinde bulunan ve 6 Şubat depremlerinde hasar gören Hatay Şehir Müzesi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi olarak hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, vatandaşlara hizmet vermeye başlayan kütüphaneyi gezdi.
Deprem sonrası Hatay Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.


Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada,

“Antakya ilçemizin şehir merkezinde bulunan ve 6 Şubat depremlerinden zarar gören Hatay Şehir Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinesinde yürütülen restorasyon çalışmaları sonrasında Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi adıyla hizmete alındı. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Valimiz Mustafa Masatlı ve Bakan Yardımcımız Gökhan Yazgı ile birlikte vatandaşlarımızın da katılımıyla hizmete açılan Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu. Sayın Bakanımız ve Valimiz, kütüphanemizden yararlanan gençlerle de sohbet ederek yetkililerden bilgi aldı.” ifadelerine yer verildi.-Yusuf Cemil Karaçay-